Mezi architektonicky nejzdařilejší pražské bytové projekty z poslední doby se právem řadí nový bytový soubor s názvem Vitality rezidence. Ten je situován mezi moderní Rezidencí Sacre Coeur2 a park stejného jména v jižním svahu v oblíbené rezidenční čtvrti pod Petřínem. Elegantní architektura je inspirována nejnovějšími trendy rezidenčního bydlení. Tomu odpovídá i nevšední materiálová skladba, která byla k výstavbě bytových bloků použita. Developerem projektu je společnost SATPO s. r. o., autorem výtvarného návrhu souboru je společnost Schindler SEKO Architekti s.r.o. a stavbu realizovala společnost Metrostav a. s.

Svým vzhledem vynikají zejména fasády domů, které jsou provedeny z krémových cihlových obkladových pásků ve strukturovaném provedení – tzv. „pískovém reliéfu“. Výrobcem pásků je Německá společnost Feldhaus Klinker a jejich obchodní název je R 691 sintra perla. Celkem zde bylo použito celkem 3300m2 těchto pásků. Dodavatelem obkladových materiálů, včetně spárovacích hmot byla společnost Lipea s.r.o. Ta provedla také kompletní obklad těchto náročných, zateplených fasád domů.


Nejsložitější fáze obkladových prací nastala, když byly světlé obkladové pásky spárovány spárovací hmotou tmavě antracitové barvy. To vyžadovala velkou opatrnost z důvodu, aby nedošlo ke znečištění obkladu.

Dalším oříškem byly atypické rohové pásky v různých ostrých i tupých úhlech, které byly vyráběny řezáním z pásků rovných při takřka neviditelném spoji v rozích.

Všechny tyto i další složitosti se podařilo zdárně vyřešit díky vynikající komunikaci všech účastníků stavby.
Nyní je již Vitality Rezidence prakticky dokončena a její první obyvatelé se mohou těšit na bydlení v moderních a pohodlných bytech.