Základem každého, tedy i ne příliš velkého bytu, je koupelna a WC. Náš den v koupelně začíná i končí a je proto nanejvýš důležité z ní vždy odcházet s tím nejlepším pocitem. Pokud tomu tak má skutečně být, je nutné si svoji budoucí koupelnu pečlivě naplánovat a o jejím vybavení se důkladně poradit s odborníky.

Velmi důležitou součástí koupelny je umyvadlo. Umyvadlo by mělo být co největší, aby kapky odstřikující vody při mytí pokud možno co nejméně dopadaly na zem či na okolní stěny. Ideálním řešením je umístění umyvadlové skříňky na ručníky či běžné toaletní potřeby ihned pod umyvadlo. Tvar umyvadla by měl korespondovat s tvarem ostatních zařizovacích předmětů v koupelně, ať již jde o vanu, zrcadlo či toaletu.



Pro správné vyvedení vývodů pro připojení vodovodních armatur je nutné znát rozteč baterií v případě nástěnných armatur, či to, že armatura bude umístěna přímo na umyvadle (stojánková baterie). Samozřejmě podle typu baterie následně vybíráme i umývadlo (s otvorem pro stojánkovou baterii nebo plné umyvadlo pro baterii nástěnnou).

V koupelně menších rozměrů u bytů 1+kk by neměla nikdy chybět vana. Vana totiž umožňuje nejen využití příjemné vodní lázně, ale také rychlého osprchování či večerního koupání malých dětí. U menších bytů by proto měla mít přednost před sprchovým koutem. Výjimkou je, pokud byt obývají starší lidé se sníženou pohybovou schopností. Pak je bezesporu lepší variantou instalace bezbariérového sprchového koutu.  

Koupelnu lze dnes samozřejmě kombinovat s WC, které je dnes již běžnou součástí jejich základního vybavení.

Koupelnu tvoří nábytkové umyvadlo a závěsný klozet série White, vana série Derby, designový  držák sklenic, ručníků a dávkovač mýdla. Pocit skutečného nadstandardu při vstupu do koupelny vytváří kombinace běžného bílého keramického obkladu v kombinaci s dlažbou v dekorech přírodních materiálů. Přitom cena za vybavení celé koupelny včetně obkladů nepřesáhla  sto tisíc Kč.