Význam baterií

Ani v jedné z těchto místností bychom se neobešli bez přívodu tekoucí pitné vody. Ten je nám zprostředkováván s pomocí vodovodních armatur – baterií. V koupelně i kuchyni patří vodovodní baterie k základnímu a nepostradatelnému vybavení. Mají důležitý vliv na dokonalý vzhled i funkci kuchyňského dřezu, v koupelně pak umývadla, sprchy i vany. Při jejich výběru je proto nanejvýš nutné dbát na jejich kvalitu, design a styl, který by měl dobře ladit s tvarem dřezu, umývadla, sprchy či vany, ale i ostatními doplňky v koupelně.

 

Požadavky na vodovodní baterie dneška

Dalšími, neméně důležitými požadavky na baterie je jejich dlouhodobá životnost při zachování plnohodnotné funkčnosti a také úspornost provozu při hospodaření s vodou. Dnes jsou za standard kvality v oblasti baterií považovány baterie vybavené keramickým těsněním – kartuší (také cartridge), kdy řízení toku vody je zajišťováno zabroušenými keramickými destičkami.

Rozdělení baterií

Vodovodní baterie se dělí jednoduše podle účelu svého využití. V kuchyni jsou instalovány dřezové baterie, v koupelně či na WC jsou to pak baterie umývadlové, sprchové, vanové a bidetové. Podle způsobu umístění pak máme baterie nástěnné, které se umísťují na obklad nad zařizovací předmět, stojánkové, které se instalují na zařizovací předmět nebo podomítkové, kdy je technická část baterie ukryta ve zdi a na povrch ( většinou obklad ) je vyvedena pouze páka baterie.

Elements nabízí vodovodní baterie všech typů a cenových relací

Široký sortiment kvalitních baterií všech typů a cenových relací nabízí koupelnové studio Elements ve Zlíně. Jak jsme zjistili od odborných pracovníků studia Elements, největší zájem dnes zákazníci jeví o stojánkové umývadlové a dřezové baterie, ať již pákové nebo kohoutkové. Méně časté řešení dnes představují nástěnné baterie. Výrobci baterií v současné době věnují jejich vzhledu a designu zcela mimořádnou pozornost. Baterie jsou nabízeny převážně v ucelených designových sériích, kdy pro instalaci baterií v jedné místnosti je možné koupit ve shodném designu umývadlovou, sprchovou, bidetovou i vanovou baterii.

Nová technická řešení vyžadují odbornost a fundované poradenství

S rostoucími nároky uživatelů se vyvíjí i koupelnová technika – baterie nevyjímaje. K dostání jsou tak dnes běžně baterie s termostatickou regulací a okamžitým směšováním vody na požadovanou teplotu, ve sprchách jsou stále oblíbenější velké sprchovací hlavice, které zajišťují při sprchování pokrytí celého těla vodou doplněné ruční sprchou. Některé z nich mohou být integrovány i do stropních podhledů a s pomocí led osvětlení s nimi lze měnit i světelnou atmosféru ve sprše či koupelně. Také vany se dnes posouvají běžně dále od zdi do prostoru a vanová baterie včetně sprchy tak bývá stále častěji vyvedena zcela mimo zeď i vanu.

Pokud tedy plánujete svoji novou koupelnu, její rekonstrukci nebo jen prostou výměnu vodovodní baterie, spojte se s odborníky z koupelnového studia Elements, které sídlí v rekonstruovaném objektu bývalého Baťova areálu na 60. ulici. Poradí Vám při výběru, pomohou Vám vyvarovat se chyb a poskytnou Vám ke každé z baterií vyčerpávající informace.

 

Ivo Románek