Centrála nabízí kompletní obchodní sortiment stavebních strojů Komatsu i jeřábů Palfinger a veškeré poprodejní služby včetně rozšířeného servisu, provádění závažnějších oprav strojů v moderních dílenských zázemích a nabídky náhradních dílů.

"Po téměř 25 letech na trhu se společnost KUHN - BOHEMIA a hlavně její zákazníci dočkali důstojné vlastní centrály a pražské pobočky na velmi lukrativním a skvěle přístupném místě," uvedl ředitel společnosti KUHN - BOHEMIA Daniel Sys.

Stavební práce na nové centrále zahájila společnost Porr, která byla hlavním dodavatelem stavby, v polovině ledna loňského roku. Na konci prosince byla výstavba ukončena, o měsíc později si ji společnost KUHN - BOHEMIA převzala a během letošního února se kompletně přestěhovala ze svého dosavadního působiště v Praze 5 - Stodůlkách.

Středový komerčně administrativní objekt se servisní a provozní budovou z každé strany stojí na pozemku o rozloze více jak 16 tisíc metrů čtverečních. Administrativní budova i obslužné haly jsou založeny na pilotech, před výstavbou bylo zapotřebí zpevnit podloží vápennou stabilizací zeminy o rozloze 6 tisíc metrů čtverečních. Nosný systém objektu tvoří železobetonový prefabrikovaný skelet. Areál má v půdorysu zhruba tvar písmene "U". Ve středovém objektu se třemi nadzemními a jedním podzemním podlaží se nachází administrativní zázemí. Z východní strany přiléhá hala oprav a servisu stavebních strojů, ze západní pak montážní a kompletační dílna manipulační techniky.

Společnost Porr také postavila zezadu hlavní budovy samostatný přístřešek, který je ze tří stran opláštěný a slouží pro uložení věcí provozního charakteru. Nechybí ani plocha pro vystavení nabízených stavební strojů dobře viditelná  z dálnice a samozřejmostí je i parkoviště pro zákazníky a zaměstnance. Zajímavostí je, že na pozemku se nachází studna, kterou centrála používá jako zdroj vody.

Celková investice na vybudování areálu včetně částky za pořízení pozemku dosáhla 165 milionů korun.