Naši pozornost dnes zaměříme především na koupelny. Důvod je zcela jednoduchý. Technická úroveň a pěkný design je dnes jedním ze základních pilířů komfortního a moderního bydlení.
A co byste rozhodně v interiérových a koupelnových studiích Elements neměli přehlédnout? Jednoznačně jsou to designově vyladěné koupelnové série, kdy hned čtyři z nich patří u zákazníků v české republice mezi nejvíce oblíbené.


První z těchto sérií má název CAPE COD

Je určena zejména pro ty, kteří v koupelně ocení tvůrčí originalitu a nadčasovost.  
Umývadlo utváří jemné, extrémně tenké okraje, díky použití nového inovativního materiálu. Výsledkem je maximální elegance bez jakékoliv ztráty na kvalitě. Armatura je vsazena do keramického ostrůvku integrovaného do mísy. Každý kus nábytku je absolutním unikátem. Při vstupu do koupelny Vás ihned upoutá korpus lihového krbu z nerezové oceli umístěného na stěně, masivní pravá dřevěná deska použitá pro osazení umývadla a nadstandardní sanitární keramika vytváří impozantní mix materiálů, který Vás dokonale propojí s přírodou. Rafinované zrcadlo s led osvětlením po obvodu se stará o intimní a příjemnou atmosféru. Obdivuhodná je i vana s komfortním detailem opěrky hlavy umístěné v šikmé zádové části.



Druhou velmi žádanou koupelnovou sérií ve studiích Elements je série s názvem White.

Jak správně tušíte, u této koupelnové série převládají světlé tóny. 
Při pohledu na ni není pochyb o tom, že bílá barva v koupelně přetrvá věky a svou čistotou i nevšedností zároveň nás bude znovu a znovu uchvacovat. White je velmi elegantní série s nadčasovým designem. Bílé keramické krytky v umyvadle a bidetu dělají z keramiky kompaktní jednolitý celek. Toaleta je opatřena novou technologií splachování bez splachovacího kruhu, která minimalizuje údržbu a tím zaručuje i větší hygienu. Nábytek je tvořen kombinací skříněk v bílém laku a šedé dubové dýze v tenkostěnném provedení, čímž není nijak narušena elegance celé série. Volně stojící vana z litého materiálu v lesklém provedení nádherně zapadá do celé koncepce White.



Třetím velmi oblíbeným koupelnovým setem je koupelna s názvem Green.

Již proto, že každá koupel člověka dříve začínala v přírodě.
Z tohoto námětu vychází i tvary koupelnové série Green, jejíž autoři se při návrhu designu inspirovali právě přírodou. Vyznačuje se plynulými oblouky a povrchem, který umožňuje přirozený tok vody, zabraňuje její stagnaci a zaručuje snadné čištění a maximální hygienu. Díky mimořádně tenkým hranám disponuje umyvadlo velkorysou kapacitou. Je možné ho doplnit o elegantní bílou, lesklou skříňku kopírující tvar umyvadla. Její minimální výška nijak nenarušuje elegantní tvar umyvadla. Kombinací tenkého topného tělesa a ovládacího tlačítka se zaoblenými rohy utváří koupelna nádherný celek. Baterie ve tvaru kapky vody ve Vás jen dále umocní soulad s přírodou.

 



Čtvrtá série s názvem CONO

je určena zejména pro ty, kteří hledají naprosto unikátní a exkluzivní koupelnu s nádechem něčeho výjimečného.
Série CONO ztělesňuje novou rovnováhu mezi minimalismem a poezií. I tak ji prezentuje její italský výrobce. Zajímavostí této série je materiál, ze kterého je vyrobena. Jedná se o 100% recyklovatelný, opravitelný, neporézní Cristalplant®. Jeho sametový povrch je velmi příjemný a zároveň teplý na dotek. Tato série svým nekonvenčním vzhledem bezesporu osloví i ty nejnáročnější zákazníky. Designovým bonbónkem série je volně stojící umyvadlo, které skvěle doplňuje baterie upevněná u stropu. Celý set dotváří kulatý stolek, který je použitelný nejen k vaně, ale kdekoliv v prostoru interiéru koupelny.

 

 

A co říci závěrem při pohledu na tyto krásné koupelny ? Koupelna dneška je dnes bezesporu místem nejen každodenní hygieny, relaxace a odpočinku, ale také prostředím, které nás svým estetickým ztvárněním nabíjí novou energií. Uvažujete-li proto o nové koupelně, přijďte se poradit s odborníky do studií Elements. Vězte, že u nové koupelny platí ono okřídlené „Raději jednou vidět, než dvakrát slyšet“ hned několikrát.

Ivo Románek