Kvalita materiálu zde není jen faktorem v konkurenční soutěži, ale také rozhodujícím kritériem pro délku používání. Proto je Kaldewei kompetentním partnerem bytové ekonomiky, pokud jde o stavbu moderních koupelen.

Již při plánování koupelen si majitelé všímají zejména značky, kvality a estetiky koupelnového vybavení. Koneckonců jde o pevné součásti bytu, které se nedají jednoduše přizpůsobit individuálnímu vkusu nových nájemníků. A navíc je zde vždy potřeba dodržet vytyčený rozpočtový rámec. Bezprostřední pořizovací náklady jsou jen prvním a jasně patrným nákladovým faktorem. Dlouhodobě se však projeví provozní náklady, které vznikají po celou dobu používání výrobku. Čím déle výrobek vydrží, tím delší jsou intervaly rekonstrukcí a také nižší náklady na opravy či výměnu.
Volba správného materiálu umožňuje investorům a stavebníkům optimalizovat intervaly renovací a minimalizovat náklady na opravy. Díky vynikajícím vlastnostem smaltované oceli vykazují koupelny od Kaldewei mimořádně dlouhou životnost. Na povrchu s tvrdostí skla totiž nevznikají i při častém používání a čištění ani ty nejmenší škrábance, ve kterých by se mohly usazovat nečistoty a bakterie. Smaltovaná ocel Kaldewei tak zůstává trvale krásná a hygienická. Tento příslib kvality podtrhuje výrobce svou 30letou zárukou. A to je výhoda, která se každým rokem stále více vyplatí – a stavebníci a investoři tak získávají důležitou finanční jistotu při plánování.

Dokonalý materiál v koupelně
Kaldewei je špičkový německý výrobce koupelnového vybavení, který si smalt vyrábí sám. V robustních pecích taví kalifornský borax, skandinávský živec, křemen a další přírodní složky skla, aby je pak ve formě suspenze individuálně a poctivě nanášel na každý svůj výrobek a při výpalu při teplotě vyšší než 850 stupňů Celsia je spojil s ocelí na výjimečně odolný materiál – smaltovanou ocel Kaldewei v celkové tloušťce 3,5 mm. Toto trvalé materiálové spojení dosahuje na desetistupňové Mohsově stupnici tvrdosti stupně 7. Je tvrdší než samotná ocel a jen drahokamy mají tvrdší povrch. A proto materiály obvykle používané v koupelně, jako např. sprchová hadice, ho nemohou poškrábat. Naproti tomu akrylát dosahuje na Mohsově stupnici tvrdost stupně 3 a jeho povrch je poměrně měkký.
Díky svým jasným materiálovým přednostem se smaltovaná ocel Kaldewei osvědčuje při realizaci koupelen již několik desetiletí.

KALDEWEI CS, s. r. o.
Na Pankráci 322/26, 140 00 Praha 4
tel.: +420 226 218 590
fax: +420 226 218 599
www.kaldewei.cz