"Chceme být hnací sílou této kulturní přeměny", říká Albert Baehny, výkonný ředitel koncernu Geberit. Ssprchovací toalety proto Geberit přizpůsobil současným trendům, zkombinoval funkci WC a bidetu, rozšířil sortiment výrobků a uvedl je na trh pod novým názvem Geberit AquaClean.

Představte si tento výjev: Mladá žena se brzy ráno chystá v koupelně na dlouhý pracovní den. Masíruje si celé tělo a vlasy suchým froté ručníkem a nakonec si suchým hadříkem čistí zuby. Nepoužije přitom ani kapku vody! Zní to absurdně. Na evropských toaletách je to ale už po staletí každodenní realita. Čistíme se po použití WC suchým papírem, místo toho, abychom použili zcela přirozeně - vodu!

Geberit přináší očistu vodou

Je to opravdu zarážející, protože voda je považována prakticky na celém světě za hlavní zdroj čistoty. Když má být něco pořádně očištěno, použijeme vodu - bez vody se lidé, muži i ženy, mladí i staří, cítí špinaví a ne ve své kůži. Geberit, specialista na sanitární techniku, je přesvědčen, že očista vodou se prosadí i na toaletách. To, co je již dávno běžné v Japonsku a Finsku, se jistě rozšíří i u nás. Geberit AquaClean - WC, které vás čistí vodou - tuto kulturní revoluci na našich toaletách urychlí.

Rozšířený sortiment modelů AquaClean

Nová image, nová značka, nové výrobky - to vše za atraktivní zavádějící ceny. Pro každou bytovou a životní situaci nabízí Geberit AquaClean vhodný model - od jednoduchých po luxusní. Modely Geberit AquaClean 4000, Geberit AquaClean 5000 a Geberit Aqua­Clean 5000plus nahrazují stávající modely Balena 4000 a Balena 6000. Ergonomicky tvarované WC sedátka vytvoří z každé toalety wellness zařízení.

Geberit AquaClean 4000je bidetovací sedátko, které se pouze připevní na stávající toaletu. Pro toho, kdo se nechce vzdát komfortu, který poskytuje očista vodou po použití WC, ale přitom nechce nebo nemůže měnit celou toaletu, najde v této novince perfektní řešení. Aqua­Clean 4000 splyne díky svému elegantnímu designu s klozetem tak dokonale, že ho na první pohled nerozeznáte od běžného WC sedátka. O to přesvědčivější je jeho výkon. Jediným zmáčknutím tlačítka spustíte sprchu, která vás beze zbytku očissytě měkkým proudem vody ohřátým na tělesnou teplotu. Sprchové rameno je automaticky před a po každém použití opláchnuto čistou vodou. Intenzita proudu je nastavitelná. ­Geberit AquaClean 4000 se jednoduše namontuje na stávající klozet místo vašeho starého sedátka a připojí se na vodu a elektřinu. V případě stěhování si ho prostě odnesete s sebou. Obslužné pole na boční straně sedátka se vyznačuje vysokým uživatelským komfortem a přehledností. Jako všechny ostatní modely ­Geberit Aqua­Clean, pracuje i tento s tzv. "tichým sklápěním", při kterém speciální tlumiče spouštějí sedátko a poklop pomalu a tiše. Sedátko je optimálně ergonomicky tvarováno a pro případ údržby a čištění se dá snadno odmontovat.

Geberit AquaClean 5000nabízí ve srovnání se základním modelem Geberit AquaClean 4000 cenné dodatečné funkce: oscilující proud vody, který čistí mimořádně důkladně a automatické odsávání pachů, které se vypořádá s nepříjemnými pachy na toaletě.

Geberit AquaClean 5000plusnabízí navíc dámskou sprchu pro důkladnější očištění citlivých intimních oblastí žen, fén a dálkové ovládání. Zde je možné vše upravit podle individuálních potřeb uživatele - intenzita sprchového proudu, teplota a fén jsou nastavitelné.

Také v řadě kompletních modelů (tj. včetně WC mísy) se nyní nachází cenově zvýhodněný model Geberit AquaClean 8000s nastavitelnou intenzitou vodního proudu a oscilující sprchou. Ještě víc pak nabízí top model Geberit AquaClean 8000plus- luxusní zařízení v překrásném designu poskytuje svému majiteli mimořádný wellness zážitek s pulsující masážní sprchou, která osvěží a vzpruží. Jednotlivé uživatelské profily se snadno uloží do paměti přístroje.

Pocit zdraví a pohody na toaletě

Již více než 30 let nabízí Geberit toalety, které poskytují očistu vodou. Proto možná udivuje, že firma upřela právě nyní svou pozornost na tuto skupinu svých výrobků. "Během několika posledních let jsme při rozhovorech s našimi zákazníky a zákaznicemi vycítili, že mezi nimi narůstá potřeba po relaxaci a komfortu. Stále více lidí sní o své vlastní malé wellness oáze. K tomu patří také toaleta, která čistí přirozeně, jemně a blahodárně pomocí čisté vody," vysvětluje Albert Baehny, výkonný ředitel firmy Geberit. Je přesvědčen, že "nazrál čas pro změnu v hygienických standardech na našich toaletách."

Mnoho lidí se po použití toalety necítí čis

Dojem o kulturní přeměně v našich koupelnách, který jsme získali z rozhovorů se zákazníky, byl následně potvrzen na podzim 2008 v průzkumu veřejného mínění na téma Hygiena a wellness, který si Geberit objednal u agentury GfK*. Třetina Evropanů se po použití toalety necítí čistě a tři čtvrtiny věří, že očista vodou by byla důkladnější. "Odhalili jsme překvapivě vysokou připravenost vzdát se starých návyků, tedy čištění papírem. Každý druhý z oslovených lidí si dokázal představit koupit si toaletu, která čistí vodou," vysvětluje Markus Zumbühl, člen vedení oddělení průzkumů trhu v GfK Švýcarsko. A dodává: "Během mé 15-leté zkušenosti s podobnými anketami se vždy ukázalo, že lidé jsou velmi konzervativní a k novým výrobkům se staví sše skepticky. Když více než 50 % udává připravenost změnit svoje návyky, je to opravdu vysoké číslo."

Česká republika zaujímá podle statistik přední místo na světě ve výskytu hemeroidů. Očista vodou působí nejen preventivně, ale zmírňuje i příznaky již probíhajících obtíží, jako jsou svědění a pálení. Sprchový proud navíc jemně masíruje citlivou anální oblast a působí tak blahodárně na činnost střev. Během sprchování se proud vody postupně ochlazuje, což osvěžuje a podporuje krevní oběh. Geberit AquaClean tak nejenom přispívá k pocitu čistoty a svěžesti, ale pomáhá také předcházet možným zdravotním problémům v oblasti konečníku.

Je na čase, aby očista vodou po použití WC přestala být známkou luxusu a stala se hygienickou samozřejmostí. Citlivá oblast našich intimních partií by měla být udržována v perfektní čistotě po celý den.

* Studie provedena v Rakousku Institutem pro průzkum trhu


Geberit spol. s r.o.
Moravanská 191/85, 619 00 Brno-Přízřenice

tel.: +420 547 212 335, fax: +420 547 212 340
e-mail: sales.cz@geberit.com, http://www.geberit.cz