Jednoduché a rychlé zdění, vynikající tepelněizolační vlastnosti, vysoká pevnost zdiva a zajištění zdravého vnitřního prostředí pro bydlení, to jsou hlavní výhody tohoto stavebního materiálu.

Cihelné bloky HELUZ STI splňují bez zateplení požadavky pro energeticky úsporné stavění již při tloušťce zdiva 365 mm. Při použití cihelných bloků HELUZ THERMO STI šířky 440 a 490 mm splňuje jednovrstvé obvodové zdivo požadavky pro nízkoenergetické domy. Objemová hmotnost bloků STI je 650 kg/m3, součinitel tepelné vodivosti λu = 0,105 W/mK a díky nízké praktické vlhkosti, na rozdíl od jiných materiálů, dosahuje obvodové zdivo z těchto cihelných bloků v reálné stavbě součinitele prostupu teplaaž 0,19 W/m2K (tepelný odpor R = 4,99 m2K/W). Samozřejmostí tohoto materiálu je nehořlavost a vysoká požární odolnost, dobré akustické a akumulační vlastnosti i schopnost regulovat vlhkostní parametry v objektu.
Nyní se dostávají na trh cihly nové generace s názvem HELUZ FAMILY. Tyto cihelné bloky o šířce 500 mm se vyrábí v nejmodernějším výrobním závodě společnosti ­HELUZ v Hevlíně. Díky špičkové výrobní technologii, novému tvarovému řešení a optimálnímu vylehčení cihelného střepu vznikla cihla, která je opravdovým unikátem. Objemová hmotnost 600 kg/m3, součinitel tepelné vodivosti λu = 0,085 W/mK
a tepelnětechnické parametry ještě o cca 23 % vyšší než u výrobkové řady cihel THERMO STI, to jsou cihelné bloky HELUZ FAMILY. Jednovrstvé zdivo z těchto cihelných bloků dosahuje s venkovní tepelněizolační omítkou součinitele prostupu tepla U = 0,15 W/m2K (tepelný odpor R = 6,30 m2K/W) a je tedy možné jejich použití i pro pasivní domy. To je zcela nový pohled na cihelné zdivo, neboť doposud byla vžitá představa, že cihla bez mocné vrstvy tepelné izolace nemůže požadavky pro pasivní dům splňovat. Projektantům i budoucím investorům pasivních domů se zde nabízí nová varianta řešení stavby za příznivou cenu z masivního přírodního materiálu s dobrou akumulací, který zajišťuje nadstandardní mikroklima v objektu. Bonusem může být také rychlá a jednoduchá technologie zdění jednovrstvého cihelného zdiva na tenkou spáru v porovnání s prováděním komplikovaných fasádních zateplovacích systémů a zároveň jeho téměř neomezená životnost při minimálních nárocích na údržbu.
O tom, že cihelné bloky HELUZ mají vynikající tepelněizolační parametry, svědčí také jejich zapsání do Seznamu výrobků a technologií dotačního programu Zelená úsporám. Při jejich použití pro stavbu domu v pasivním energetickém standardu je tedy možné žádat o dotaci.


HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.
373 65 Dolní Bukovsko 295
tel.: 385 793 030, mobil: 602 451 399
e-mail: info@heluz.cz
www.heluz.cz
zákaznická linka: 800 212 213