HELLA uvedla pro sezónu 2016 kompletně novou kolekci markýz, která je založena na elegantním designu a kvalitním zpracování. Nové markýzy působí lehce, vzdušně, skoro jak bez tíže. Přesto jsou považovány za jedno z nejstabilnějších řešení na trhu. Pevnost zaručují použité materiály a technologie. Bočnice jsou vyrobeny z tlakových hliníkových odlitků, nejvíce zatížené části ramen jsou zápustkově kované. Tažné pásky nových typů ramen jsou vyrobeny z vláken Dyneema, z materiálu, který se používá v alpinismu a který poskytuje nejvyšší pevnost při omezené hmotnosti.

Při vší technice a inovacích zůstává markýza samozřejmě i „nábytkem“, vizuálním výtvarným prvkem, jehož design musí odpovídat celkovému vzhledu domu, zahrady, terasy kavárny či restaurace. HELLA nabízí proto kompletní linii markýz v navazujících modelech.

Ve štíhlých, pohledných konstrukcích se skrývá mnoho hightech inženýringu a mnohé detaily, které nabízí pouze HELLA. Například hladce integrované LED osvětlení.

Většina markýz s osvětlením ztroskotává na funkční výzvě plošného osvětlení. Svítí buď na zeď nebo do zahrady. Jejich světlo vytváří stín přesně na tom místě, kde by bylo potřeba přímé osvětlení. V prostoru pod markýzou. ­HELLA řeší tento problém elegantně a funkčně hladkou integrací LED svítidel do kloubových ramen markýz modelů AREIA 7040, VIVA 7040 a CLEO 7040. Navíc lze světlo podle individuálních potřeb dálkovým ovladačem tlumit či zesilovat.

Průmyslový designér Stefan Moritsch, který vyvinul inovativní osvětlení u markýz, vysvětluje pozadí vývoje: „Chtěli jsme vytvořit pocit obývacího pokoje a jídelny pod širým nebem. Proto je světelný zdroj umístěn nad stolem, jednoduše a hladce integrován do kloubových ramen markýzy. Je to technicky podstatně náročnější než jiná řešení, ale HELLA má kvalitu výroby, která nabízí designérovi tuto možnost.“

Felix Perathoner vedoucí vývojového oddělení dodává: „Prvotřídní markýzy vyžadují navíc inženýrské umění a především nekompromisní kvalitu materiálu a výroby. Naše kolekce byla vytvořena se zadáním, že vše musí vyhlížet lehce, téměř jakoby vznášející se, ale přesto dosáhnout nejvyšší pevnosti.“

Markýzy jsou vyráběny v závodě holdingu HELLA v Německu. HELLA neopouští kontrolu kvality po celou dobu výrobního procesu a chce i u markýz dodržet bez kompromisů své motto: HELLA hält (HELLA drží).

Novinkou v sortimentu jsou pergoly FRAMA. Převzetím italského výrobce se 40 letou tradicí rozšířila skupina HELLA svoji nabídku outdoorového stínění i o širokou paletu na míru vyráběných pergol s mnoha montážními variantami (od zavěšené na fasádě až po samostatně stojící). Pergoly umožňují díky vodotěsnosti posezení i za deště, s LED osvětlením integrovaným v hliníkových profilech pak i večer. Navíc vynikají vysokou odolností proti větru až do 100 km/h. To vše je podtrženo 20 standardními barvami hliníkové konstrukce a bohatým výběrem textilií.

Více informací získáte na prodejních místech HELLA v Praze, Brně a Vysokově u Náchoda nebo na webových stránkách.

 

HELLA stínící technika s. r. o.
Türkova 828/20, 149 00 Praha 4 – Chodov
ttel.: 272 660 248, fax: 272 765 275
e-mail: praha@hella.info

Palackého nám. 91/2, 621 00 Brno – Řečkovice
tel: 541 231 099, fax: 541 231 575
e-mail: brno@hella.info

Průmyslová zóna Vysokov 201, 549 12 Vysokov
tel.:491 481 227, fax: 491 481 116
e-mail: vysokov@hella.info

www.hella-czech.cz