Jaký výrobní program nabízíte svým odběratelům?
Naše společnost je rozdělena na dva závody. Jeden výrobní závod je soustředěn na kovovýrobu, která se zaměřuje především na zakázkovou výrobu listovních schránek, sestav listovních schránek a jejich doplňků (jako jsou například zvonková tabla, domovní čísla, apod.). Novinkou, kterou chceme našim odběratelům také představit, jsou trezorové skříně a skříně na zbraně. Vedle tohoto představuje významný podíl výroba dílů obchodních regálů, regálů pro prezentaci výrobků v obchodech, prosklených vitrín, zakázková výroba ocelových prvků pro stavebnictví, rozvaděčů, skříněk hasicích přístrojů, uzamykatelných skříněk na nářadí, výroba dílů na děrovacím stroji v novém laserovém centru a další zakázková výroba.

Jaké máte k dispozici výrobní zařízení?
Kovovýroba má k dispozici především zařízení na zpracování plechů o síle 0,5 – 4 mm, jako jsou tabulové nůžky, ohraňovací lisy, výstředníkové lisy, bodové svářečky. Pro zpracování ocelových profilů se využívá tryskací zařízení, jedno u dvou kotoučové pily, zařízení pro sváření v ochranné atmosféře, vrtačky, frézky a další doplňující stroje a zařízení. Naše výroba je vybavena i zařízením pro sváření TIGem, programově CNC řízeným děrovacím strojem EUROMAC a TRUMATIC 5000R, laserovým centrem - Prima Platino 1530.Novinkou je moderní ohýbací centrum značky Salvagnini P2Xe, které kapacitou nahradí 3 až 4 ohraňovací lisy (v závislosti na typu výroby). Předností je vysoká kvalita, nové možnosti výroby komplikovaných ohybů a to za použití jen jednoho univerzálního nástroje. Výrobní proces je zcela automa­tizován.Pro povrchovou úpravu slouží lakovací linka na lakování práškem s max. velikostí lakovaného dílce 2000 x 2000 x 800 nebo pro hliníkové profily 3000 x 2000 x 300.Pro balení slouží zařízení na balení do smršťovací fólie a nově i polo­automatický ovinovací stroj s plnou otočnou plošinou pro balení do stretch fólie RONDA 3000.Ve druhém závodě vyrábíme plastová okna, plastové dveře, plastové vchodové dveře, hliníkové vchodové dveře a především v poslední době pro zákazníky tolik žádané hliníkové fasády a zimní zahrady.

Z jakých profilových systémů je vyrábíte?
Plastová výroba má u nás již více jak dvacetiletou tradici se stejným dodavatelem, kterým je společnost VEKA, přední německý výrobce plastových profilů. Hliníková výroba využívá dodávek materiálu od společnosti Reynaers z Belgie.

Na jaké klienty se vaše společnost zaměřuje?
Novinkou, která stále nabývá na významu, je e-shop, internetový prodej, kterého především využíváme u drobných odběratelů – majitelů rodinných domů, chat a jiných nemovitostí. Tímto způsobem probíhá prodej poštovních schránek. Dalším důležitým klientem jsou bytová družstva (schránky, okna, dveře), dále pak stavební firmy (okna, dveře, fasády) a zahraniční společnosti především obchodního charakteru (ostatní kovovýroba).

Jaké jsou výhody nákupu vašich výrobků přímo od vás?
Je to celá škála výhod, která vyplývá především z toho, že jsme výrobci. Máme pro naše zákazníky k dispozici stále školený tým technologů, projektmanažerů a obchodníků, který je schopen vymyslet, nabídnout a zrealizovat individuální řešení, které si obvykle naši zákazníci přejí. Máme zaveden funkční systém jakosti a vnitrofiremní systém kontrol, abychom minimalizovali případné reklamace. Pokud se problém vyskytne, jako výrobce jsme schopni okamžitě problém kvalifikovaně řešit, vadný výrobek vyměnit nebo dočasně nahradit. Jako dlouhodobý výrobce máme pro naše zákazníky nadstandardní záruky, které garantujeme zkušenostmi. V neposlední řadě je to rozumná cena za výbornou kvalitu.

A nakonec pane řediteli, jak se vyvíjí letošní rok z pohledu ekonomiky?
Letošní rok se z pohledu výsledků prvního pololetí a především z nasmlouvaných zakázek na pololetí druhé jeví tak, že naše ekonomické cíle budou splněny. Na tom bude nejvíc profitovat náš zákazník, ale i zaměstnanci a akcionáři.

Děkujeme za rozhovor
Ing. Jaroslav Pospíšil

DOLS – výroba Dveří, Oken, Listovních schránek, a. s.
Nemocniční 734/13, 787 01 Šumperk
tel.: 583 710 111, fax: 583 710 190, zelená linka: 800 185 247
e-mail: info@dols.cz
www.dols.cz