Rádi bychom proto odborné veřejnosti představili jednu z inovativních technologií společnosti RPM Belgium, technologii PUMA. Tato technologie spojuje výhody polyuretanů (PU-) a metylmetakrylátů (-MA), zejména jejich vynikající fyzikální vlastnosti a možnosti aplikace i při teplotách hluboko pod bodem mrazu.

PUMA nabízí široké možnosti využití v rámci stavebních izolací proti vodě, zejména pak na plochých střechách Systém REPOMA®, pro lehké zatížení na balkonech a terasách Systém Vulkem® Quick a na mostních konstrukcích, střechách garážových domů Systém Matacryl®, který byl již na stránkách tohoto časopisu představen. Dnes se budeme podrobněji věnovat střešnímu systému REPOMA®.

Výstavba plochých nebo naopak architektonicky zajímavých a tvarově složitých střech je v dnešní době velmi módní záležitostí, ale stavební firmy se zde často potýkají s různými konstrukčními problémy. Jedním z takových problémů je hydroizolace – nejčastěji se jedná o spoje izolačních materiálů, opracování detailů, kotvení, atd. Belgický koncern RPM Belgium přišel s elegantním a vysoce funkčním řešením této problematiky:

Systém REPOMA®
Repoma® je tekutý, bezesparý, vysoce odolný hydroizolační systém založený na MMA pryskyřicích modifikovaných polyuretanem.

Technologie PUMA kombinuje flexibilitu a schopnost přemostění trhlin polyuretanů s hlavními výhodami metylmetakrylátových (MMA) pryskyřic jako např. pevnost a rychlost pokládky.

Repoma® je ideální pro opravy, renovace a hydroizolaci střech, popř. může být použita i pro izolaci konstrukčních detailů. Tímto systémem je možné vyřešit i ty nejkomplikovanější detaily, navíc je systém odolný proti dešti již po 20 minutách od aplikace.

Využitím Systému Repoma®, který se aplikuje za studena, se vyhnete potenciálně nebezpečné práci s ohněm a ušetříte čas a pracovní sílu.

Aplikace se provádí pomocí zubaté nebo distanční stěrky, válečku nebo umělohmotné stěrky. Navíc při pokládce na beton, kovy, sklo, azbestocement, dřevo, PVC a většinu bitumenových izolací není potřeba používat penetrační nátěr.
Hotová a vytvrzená izolace vytváří celistvou, bezešvou, pružnou a elastickou membránu, která díky své vysoké přilnavosti k podkladu dokonale zabraňuje případné migraci vody pod izolací. Tato membrána je odolná proti prorůstání kořínků, působení UV záření, odolává dynamickému i statickému namáhání, je vysoce paropropustná a zcela vodotěsná.

PŘEHLED HLAVNÍCH VÝHOD
-    Unikátní PUMA technologie kombinuje přednosti polyuretanu (elasticita, schopnost přemostění trhlin) a hlavních výhod MMA pryskyřic (pevnost, rychlost pokládky).
-    Membrána Repoma® umožňuje opravu téměř jakéhokoliv hydroizolačního střešního systému bez nutnosti jeho odstranění.
-    Ochrana jakýchkoliv detailů na nových střechách pomocí membrány Repoma® Thix.
-    Na většinu povrchů není třeba penetrační nátěr, což urychlí aplikaci.

Podrobnější informace Vám rádi zodpovíme na níže uvedených kontaktech nebo je můžete nalézt na naší internetové stránce www.tecons.cz.

TECONS, spol. s r.o.
Ovesná 4, 109 00 Praha 10
tel: +420 271 961 514, tel./fax: +420 274 877 879, mobil: +420 736 630 201
e-mail: kovalak@tecons.cz, www.tecons.cz