Již tradičně tento nadměrný transport vánočního stromu zajišťuje společnost Pavel Švestka s.r.o., která ke zvednutí a manipulaci využívá techniku Liebherr, v tomto případě konkrétně mobilní jeřáb LTM 1040-2.1. Mezi přednosti tohoto dvounápravového autojeřábu patří nosnost při vyložení až 40 t, čtyřdílný teleskopický výložník, který je možné rychle a plynule vysunout pomocí hydromechanického teleskopického systému v rozmezí 10,5 m – 35 m. Srdcem pojezdu je motor Daimler-Benz, u jeřábu je to 6válcový turbo-dieselový motor a výkon činí 205 kW. Tento jeřáb je schopen jet až rychlostí 80 km/h.

Při těchto údajích se není čemu divit, že tento vzrostlý vánoční strom pro Prahu, který vážil 6 t, nebyl pro tento jeřáb žádným velkým soustem.

Pro společnost Liebherr bylo ctí, že se mohla stát silným partnerem letošního vánočního stromu a to nejen díky použité technice, ale i díky „noclehu“, který stromu poskytla v areálu společnosti Liebherr-Stavební stroje CZ s.r.o. v Postřižíně, odkud o půlnoci z pondělí na úterý znovu vyjel na místo svého určení na Staroměstské náměstí v Praze.

Dle aktuálního plánu neproběhne slavnostní rozsvícení vzhledem k událostem ve světě, každopádně i tak Vám všem přejeme krásné prožití adventního času a poklidné Vánoce.

www.liebherr.cz