Geberit proto optimalizuje instalační systémy v domácnostech z hlediska zvukové izolace, aby kvůli návštěvě toalety nedocházelo k narušení spánku lidí spících v okolních místnostech.

Díky hydraulicky optimalizovaným tvarovkám, materiálům tlumícím hluk a akusticky odděleným instalačním systémům je hluk v instalacích Geberit omezen na minimum. Geberit má k dispozici své vlastní akustické laboratoře, ve kterých pracuje na zlepšení zvukově izolačních vlastností svých výrobků.

Nejčastější zdroje hluku v koupelně
Hluk způsobený prouděním odpadní vody je stále podceňován, a to i v novostavbách. Jejich obyvatelé jsou pak úplně zbytečně obtěžováni nepříjemnými zvuky z kanalizačního potrubí.1. Montážní prvky pro zařizovací předměty se přímo dotýkají stěn a podlahy, a zvuk se tak přenáší stavební konstrukcí po celé budově.2. Běžné odpadní potrubí není schopné pohlcovat hluk. 3. Během projektování budovy se nebere v úvahu hluk vznikající v odpadním potrubí. Pokud se investor nebo projektant rozhodne umístit koupelnu například nad ložnici, měl by přijmout odpovídající opatření, která hluk v kanalizačním potrubí utlumí.

Snadné řešení od Geberitu - Instalační systémy Geberit
Samonosné montážní prvky systému Geberit Duofix omezují zvuk šířící se konstrukcí. Instalační systémy a sanitární armatury jsou oddělené od konstrukce stavby, čímž nevznikají žádné akustické mosty k sousedním místnostem. Pomocí soupravy pro tlumení hluku je možno mísu závěsného WC akusticky účinně izolovat od obkladů.

Geberit Silent-db20
Kanalizační systém Geberit ­Silent-db20 zajišťuje velmi dobrou zvukovou izolaci pro budovy se zvýšenými požadavky na ochranu před hlukem. Plastový materiál vyztužený minerálními látkami redukuje hluk a žebrované, hydraulicky optimalizované tvarovky omezují šíření hluku při proudění odpadní vody kanalizačním potrubím. Tím je hladina hluku udržována na nízké úrovni. Navíc je hluk snižován vysokou měrnou hmotností trub a tvarovek, jakož i tlumiči vibrací (žebrováním) tvarovek umístěných v dotčených úsecích.

Geberit Silent-PP
Pomocí hrdlového kanalizačního systému Geberit Silent-PP mohou projektanti ZTI a instalatéři hospodárně, snadno a spolehlivě realizovat kanalizační systémy se znatelně vyšším útlumem hluku. Systém je hydraulicky a akusticky optimalizovaný a nabízí širokou paletu průměrů trubek, tvarovek a připojení. Je kompatibilní s kanalizačním systémem Geberit ­Silent-db20.

Zvuková izolace Geberit Isol
Zvukově izolační podložka pro mimořádně účinný útlum hluku.

Akustická laboratoř Geberit ve Švýcarsku
Laboratoř Geberit pro stavební technologie a akustiku byla otevřená v roce 1997 a v oboru sanitární techniky nemá obdoby. Její součástí je mimo jiné také pětipatrová věž, která je zvukově odizolovaná od okolního světa. Tady se testují akustické vlastnosti kompletních sanitárních instalací všech konstrukcí a velikostí.

Více informací naleznete na www.geberit.cz/kanalizace

Geberit spol. s r. o.
Moravanská 191/85, 619 00  Brno-Přízřenice
tel.: 547 212 335, fax: 547 212 340
e-mail: sales.cz@geberit.com , www.geberit.cz