Nové typy kotlů OPOP

Kotel na tuhá paliva může být na dřevo, uhlí nebo pelety, ať uvažujete o jakémkoliv palivu, všechny jsou vysoce účinné a vypouštějí do ovzduší minimum emisí, proto jsou v emisních třídách 4 nebo 5 a splňují podmínky ekodesignu. Nové typy se ale týkají pouze kotlů na pelety.


Kotle na pelety

Kotle na pelety jsou stále oblíbenější, jedna věc je relativně nízká cena a snadná dostupnost paliva. Druhá a neméně důležitá je vysoká automatizace kotle. Po prvotním nastavení profesionálem si uživatel prakticky pouze reguluje teplotu doma pokojovým termostatem, zhruba 5-6x měsíčně doplní zásobník na pelety kvalitním palivem a při té příležitosti zkontroluje čistotu kotle a hořáku. Jednou za 3 měsíce pak vysype popelník.

Vše ostatní již kotel zvládne sám. Přikládá si, řídí teplotu podle vašeho nastavení i venkovního teplotního čidla a je schopen sám zapálit oheň v hořáku i se uhasit.

Moderní kotle jsou ekologické a kotle OPOP mají vysokou účinnost kolem 93 %, což znamená, že téměř veškerá energie ukrytá v palivu se mění na teplo v domě.

Nové typy kotlů se hodí i do velmi malých kotelen.

Kotle na pelety OPOP jsou menší, než byste čekali


Kotel na pelety Biopel mini a Biopel mini tower

Biopel mini má šířku 71 cm a výšku 108, 8 cm při výkonu 15 kW s násypkou na 150 kg pelet. Do kotle stačí jednou až dvakrát týdně doplnit pelety a vše ostatní zvládne sám.

Biopel mini tower můžete použít i do velmi úzkých kotelen, má šířku totiž pouze 35,2 cm a výšku 108, 8 cm při výkonu 11 nebo 15 kW. Jeho šířka limituje jeho zásobník, proto do tohoto typu je nutné přisypávat pelety každý den.

Oba se snadno ovládají řídící jednotkou na dotykovém displeji, nebo z mobilu či z počítače. A je možné nasdílet přístup do vaší aplikace servisnímu technikovi, které je schopný kotel upravit na dálku. To výrazně šetří čas i peníze techniků i uživatelů.

Kotel se i snadno čistí díky jednoduchému přístupu k hořáku a výměníku. A je možné dokoupit si kompresorové čištění a odpopelnění, který jeho již tak nízké nároky na údržbu ještě sníží.


Jaké vytápění používáte vy?

Technologie jde vpřed a šetří náš čas, peníze i životní prostředí. Kotle na tuhá paliva OPOP jsou moderní a po správném nastavení montážní a servisní firmou je radost je používat.