SGG PLANICLEAR®
Doposud používaný SGG PLANILUX® je kompletně nahrazen novou základní sklovinou SGG PLANICLEAR®, která je více transparentní (méně nazelenalá), a vyhovuje tak více novým potřebám trhu. S větší čirostí nové základní skloviny SGG PLANICLEAR® přichází celá řada výhod a to především věrnější podání barev. Toto se pozitivně projeví zejména u skel s potiskem barvou světlejších odstínů (SGG SERALIT® a SGG EMALIT®). Ovšem nejen to. I u skel vrstvených SGG STADIP® MAT, kde je použita matná folie, dochází k výraznému poklesu nazelenalého nádechu. Ten byl rovněž v minulosti zdrojem častých připomínek.

Použití nové skloviny SGG PLANICLEAR® pozitivně ovlivní také technické parametry nových pokovení pro izolační skla. Při použití v izolačních dvoj- a troj- sklech je dosaženo lepších parametrů ve srovnání s původní sklovinou.

SGG PLANITHERM® XN GLASSOLUTIONS uvádí na trh také nové nizkoemisivní pokovení SGG PLANITHERM® XN, včetně varianty k tepelnému tvrzení („kalení“) SGG PLANITHERM® XN II.

Jedná se o pokovení určené pro izolační dvoj- i troj-skla. Lepší světelná propustnost a zvýšená tepelná izolace nového povlaku SGG PLANITHERM® XN propojuje požadovaný komfort bydlení s potřebnou energetickou účinností. SGG PLANITHERM® XN tak citelně snižuje spotřebu energie, náklady na topení a emise CO2. Efektivním využitím slunečního světla a sluneční energie je klima v místnosti příjemné i v zimě a v blízkosti velkoplošného zasklení.


SGG PLANITHERM® XN zcela nahrazuje doposud používané pokovení SGG PLANITHERM® Ultra N.

SGG VIEWCLEAR® II
Produkt, který vhodně doplňuje řadu nových pokovení. Zejména u velice kvalitních izolačních trojskel je možné se za určitých klimatických podmínek setkat s vnější kondenzací. Sklo s tímto anti-kondenzačním povrchem SGG VIEWCLEAR® II, který se umisťuje na vnější - exteriérové straně izolačních skel, výrazně snižuje riziko výskytu kondenzátu. SGG VIEWCLEAR® II má zároveň sníženou reflexi, a proto jsou hodnoty prostupu světla i tepla vyšší.

SGG Cool-Lite® XTREME
Řada extrémně účinných protislunečních skel, která se neustále rozšiřuje. Vyznačuje se jedinečnou selektivitou vyšší než 2. Selektivita udává poměr propustnosti světla (co možná nejvyšší) k celkové úrovni prostupu energie (co možná nejnižší). S hodnotou Ug = 1,0 W/m2K představuje nejúčinnější protisluneční sklo na trhu.

K doposud používanému typu SGG Cool-Lite® XTREME 60/28 nově přibyla varianta pokovení SGG Cool-Lite® XTREME 50/22 II. To má ještě nižší propustnost solárního záření. Jeho parametry jsou: propustnost světla
TL= 50 %, světelná reflexe RL = 10%, solární faktor SF = 22%, Ug = 1,0 W/m2K
a vynikající selektivita 2,27.

SAINT-GOBAIN GLASS SOLUTIONS CZ, s. r. o.
Tel.: +420 543 426 111, GSM: +420 606 706 481
E-mail: obchod@glassolutions.cz, www.glassolutions.cz