Na veletrhu Střechy se představí firmy z oblasti zateplovacích systémů, střešních krytin, střešních doplňků, konstrukce střech, zateplovacích a izolačních materiálů klempířských a pokrývačských prací. V rámci odborné sekce Stavba zde najdete obory rekonstrukce, realizace staveb, výplně otvorů, podlahy, obklady a dlažby, sanitární technika, povrchové úpravy, stínící technika, lešení, vytápění, fotovoltaika.

Hlavním tématem celé akce bude stále aktuální otázka úspor energií – snížení energetické náročnosti budov. Novinkou letošního ročníku je kromě zkrácení názvu výstavy specializovaná sekce Studny. Budou se zde řešit témata založení (povolení k založení, průzkumné vrty), provoz studny (čerpadla, filtry, analýza vody, rekonstrukce), projektová dokumentace a změny v legislativě.

Pro návštěvníky jsou připravena bezplatná poradenská místa na téma Úspory energie, Krby a kamna, Otázka nájemního bydlení a ochrany spotřebitelů. Uvidí ukázky zdění, rekonstrukce balkonů, malířských technik, a pokrývačských prací. Nebudou chybět učňovské soutěže.

V rámci odborného doprovodního programu se bude dne 27. února konat konference Regenerace bytových domů, která bude zaměřená na obnovu a rekonstrukci výtahů v panelových domech.

Společně se stavebními akcemi proběhne 3. bienále výstavy Výtahy a zdvihací technika. Budou se zde prezentovat poskytovatelé kompletních výtahových zařízení a jejich částí včetně bezpečnostních komponent, kteří působí především na českém výtahovém trhu. Jde o oblast, která neustále prochází vývojem a přináší změny nejen designu ale především v konstrukčních řešeních, úrovni bezpečnosti a snižování energetické náročnosti provozu.

Výstava je určená odborníkům z oblasti výtahářského průmyslu, bytovým družstvům a správcům bytových domů, kteří mohou na jednom místě získat přehled o současném vývoji výtahové a zdvihací techniky. Tím může výrazně přispět k případnému ulehčení rozhodování při potřebě výměny nebo renovace starých výtahů. Akci podporuje Unie výtahového průmyslu ČR a Asociace odborných pracovníků pro zdvihací zařízení – ČR.

Více na www.cerna-louka.cz.

Na Vaši návštěvu se těší tým Ostravských výstav, a.s.

Otevírací doba:
27. - 28. 2.                 10:00 - 18:00 hod.
1. 3.                           10:00 - 16:00 hod.

Cena vstupného:
Dospělí                                       50,- Kč
Děti, studenti, důchodci, ZTP     30,- K
Hromadný vstup (pro školy)       20,- Kč