Stále větší oblibu proto získávají nízkoemisní a vysoce účinné plynové kondenzační kotle. Zároveň je však i řada těch, kteří chtějí, ať již z důvodů ekonomických či jiných, topit tuhými palivy. Nicméně i oni chtějí dýchat čisté ovzduší a mít s obsluhou kotle
na tuhá paliva co nejméně práce.

Oběma skupinám zájemců vychází vstříc jeden z největších prodejců tepelné techniky na českém trhu – společnost GIENGER spol. s r. o. kondenzačním plynovým kotlem Brötje TrioCondens a automatickým kotlem emisní třídy 4 na tuhá paliva CosmoTHERM U25.

Ta působí ve všech rozhodujících regionech ČR i na Slovensku a provozuje řadu expresních skladů s širokým sortimentem zboží pro realizaci topných soustav, rozvodů vody, koupelnového vybavení a inženýrských sítí.

Novinka v oblasti kondenzačních kotlů – stacionární kotle Brötje BGB (2,9 – 110 kW)

Jedním ze značkových produktů topenářské techniky, které jsouk dispozici výhradně v síti velkoobchodů GIENGER, jsou plynové kondenzační kotle německé firmyBrötje. Ta v rámci rozšiřování kompletní nabídky kondenzační, úsporné a ekologické techniky nabízí prostorově nenáročné stacionární kotle řady TrioCondens BGB.

Za jejich pěkným a nadčasovým vzhledem je ukryto inteligentní zařízení, které produkuje nejnižší hodnoty emisí a garantuje nadprůměrnou bezpečnost stejně jako skvělé využití energie (normovaný stupeň účinnosti109 %). Pádnými argumenty pro instalaci těchto kotlů jsou: hospodárnost, účinnost a přímočarý, modernídesign. Žádný div, že jsou tedy přímo jako stvořeny pro rodinné domy s novým nebo rekonstruovaným systémem vytápění, a to i pro složitější aplikace.Se svými neuvěřitelně kompaktními rozměry zabírá kotel BGB plochu jen 58 x 48 cm (při výšce 90 cm),a proto lze pro něj snadno nalézt místo např. v malém výklenku, pod schody apod. K tomu je extrémně energeticky úsporný. Díky perfektně sladěné souhře všech technických komponentů a inteligentní regulaci ISR (SIEMENS) pracuje ustavičně,na základě uživatelských požadavků,v optimální oblasti výkonového rozsahu. Tak uspoří nejen množství energií, ale také pochopitelně náklady na vytápění. Náklady na vytápění prostřednictvím tohoto zařízení lze redukovat o cca 16 % a v porovnání se staršími systémy dokonce až o 30 %.

 

Jedná se o stacionární kondenzační kotel Brotje pro novostavby či rekonstrukce kotelen v rodinných domech s účinností až 109 % do malých prostor.
Jedná se o stacionární kondenzační kotel pro novostavby či rekonstrukce kotelen v rodinných domech s účinností až 109 % do malých prostor.

 

BRÖTJE používá u kotlů Trio-Condens BGB čerpadla energetické třídy A:Jako jeden z prvních výrobců instaluje firma Brötje do vybraných kondenzačních kotlů vysoce efektivní čerpadla topného okruhu. To platíi pro TrioCondens BGB, kde čerpadlo energetické třídy A (GrundfosUPM 15-70) spotřebuje až o 50 % méně elektrické energie, než běžně používaná čerpadla s regulovaným počtem otáček. Taková úspora se dlouhodobě vyplatí nejen Vám, ale pozitivně se promítne i do ochrany životního prostředí.Hořáková jednotka s výměníkem ze slitiny hliníku a křemíku:Všechny pro údržbu podstatné díly, jako je např. hořák, jsou při konstrukci detailně propočítány.Na obrázku je hořák namontován do velkoplošného výměníku ze slitiny hliníku a křemíku, který se vyznačuje vysokou tepelnou vodivostí a dlouhou životností.