Střecha tenisové haly je tvořena dvojitou syntetickou membránou se vzduchovou mezerou eventuálně tepelnou izolací, která zajišťuje ideální klima v hale jak v horkých letních dnech, tak i v zimě.

Jako firma, která se snaží maximálně uspokojit svého zákazníka, se SVITAP v oblasti stavby hal, party stanů  a dalších  podobných staveb vlastní výroby, řídí heslem „Zastřešení pro každého“. Když byl tedy SVITAP osloven se stavbou tenisové haly v luxusním golfovém Resortu Kunětická hora, odborníci SVITAPU okamžitě začali přemýšlet, co je potřeba pro zastřešení takového typu. Tenisty velmi často trápí klimatické podmínky i v letních měsících, proto je potřeba postavit halu pro celoroční používání, tedy v zimě hřeje, v létě chladí. Tyto požadavky výborně splňuje nová hala společnosti SVITAP. Polygonová nosná konstrukce je vyráběna z hliníkových eloxovaných profilů v kombinaci s doplňkovými konstrukčními díly z galvanizované oceli. To, co dělá z haly ideální prostředí pro sport i v zimních měsících, je opláštění střešní konstrukce, které tvoří dvojitá syntetická membrána se vzduchovou mezerou. Pro lépe zateplenou variantu se vkládá mezi membrány izolace.

Jaké má hala výhody mezi doposud stavěnými sportovními halami vysvětlil ředitel divize III firmy SVITAP pan Bc. Lukáš Heřmanský:

„Naše nová sportovní hala, která se pyšní velikostí 36 x 54 metrů s výškou 12 metrů, má pro svého zákazníka, kromě výhodné ceny, několik nesporných výhod. Za prvé je to čas, za který jsme schopni halu takových rozměrů postavit. Konkrétně hala v Dříteči stála do tří týdnů. Za druhé skýtá vysoce komfortní prostředí a pro provozovatele znamená výrazně nižší provozní náklady, jelikož ji není nutné v zimním období trvale vytápět. Také díky fyzikálním vlastnostem syntetické membrány, její speciální povrchové úpravě a vysokému UV filtru, nedochází v létě ke skleníkovým efektům a hra má lepší parametry než pod přímým sluncem. Jsem velmi pyšný, že jsme první v České republice ve stavbě hal s polygonovými nosnými konstrukcemi a že naše první hala má již svého spokojeného majitele.“

Svitap J. H. J. spol. s r. o.
Kijevská 8, 568 02 Svitavy
tel.: 605 700 606
www.svitap.cz