Díky svým vlastnostem, technickým parametrům a vzhledu je vhodná pro všechny druhy klasicky i  moderně architektonicky pojatých staveb. 

Originalita výrobku Click
Krytina Click je založena na moderním způsobu spojování plechu na zacvakávací drážku. Myšlenka je ukryta v předpružené přesně profilované drážce, která po uzamčení vytvoří těsný a pevný spoj, což je pro střešní krytinu základní vlastností. Krytinou Click dosahujeme téměř identických výkonů jako s klasickou drážkovou krytinou, ale s minimální montážní náročností. Pro instalaci krytiny není třeba speciální stroje nebo nářadí. Snadná montáž pak představuje významnou úsporu nákladů.

Tvarování drážky je provedeno tak, aby v drážce byla podélná dutina přerušující vzlínavost vody. U paty drážky je vyprofilován výstupek, o který se opírá vedlejší lamela a tvoří prostor pro montážní šrouby. Nehrozí tak vytlačení hlaviček kotevních šroubů do povrchu krytiny. Výhodou je také fakt, že veškeré kotvení je zcela skryto pod krytinou. Nikde není třeba provrtat krytinu pro její upevnění.

Estetické řešení a možnosti krytiny Click
Lamela Click se vyrábí v šířce 500 mm a délce na míru střechy, až do délky 8000 mm. Pokud je střešní plocha delší, lamely se napojují. Kraj lamely je již z výroby opatřen otvory pro přišroubování k podkladu. Lamela je vyrobena z ocelového pozinkovaného plechu s barevnou povrchovou úpravou na bázi polyesterů. Kromě barvy si může zákazník vybrat lesklý či matný povrch, nebo jednu ze dvou různých úrovní tlouštěk povrchu. Krytina Click patří mezi lehké krytiny s hmotností cca 4,5 kg/m2. Celý systém je koncipovaný jako stavebnice, kdy je na místo pokládky dodán veškerý materiál potřebný pro zpracování střešní krytiny.

Krytina Cick se hodí pro moderní stavby, nebo budovy s jednoduchým čistým designem. Krytina se může s výhodou použít i pro opláštění svislých stěn staveb. Jako variantu je možné zvolit modifikaci Dn, kdy jsou do plochy mezi drážkami vylisovány dva podélné prolisy. Kromě estetické funkce dojde také k podélnému ztužení, což se hodí při kladení na latě.

Dlouhá  životnost krytiny Click
Životnost krytiny je dána použitým povrchem, kdy se v závislosti na tloušťce naneseného polyesterového laku pohybuje v délce 25-50 let. Pro výrobu se používá klasická surovina  Lindab, předlakované plechy vyrobené ve švédských ocelárnách SSAB. Jakost a stálost suroviny je zaručena konstantním výrobním procesem a dlouholetou praxí ve výrobě ocelových plechů.

Recyklace pro lepší životní prostředí
Ocel je stoprocentně recyklovatelný materiál. Organické povlaky jsou nanášeny ve velmi tenkých vrstvách a tvoří jen malé procento celého materiálu. Ani polyestery však nejsou materiály s negativním vlivem na prostředí. Lindab proklamuje optimalizaci materiálů za účelem maximálního snížení karbonové stopy zanechávané činností společnosti a používáním jejích výrobků. Kladný vztah k životnímu prostředí a soulad s přírodou je dán skandinávskou tradicí mateřské společnosti ve Švédsku.

Pro více informací kontaktujte produktového manažera Lindab (Štěpán Lášek, stepan.lasek@lindab.com) nebo navštivte www.lindab.cz.

Lindab, s.r.o.
Na Hůrce 1081/6, 161 00 Praha 6-Ruzyně
tel.: 233 107 200, fax: 233 107 250
e-mail: info@lindab.cz, www.lindabstrechy.cz, www.lindab.cz