Pro český trh byly vybrány barevné kolekce, které citlivě reflektují místní tradice. Ovšem na své přijdou také vyznavači nevšedních barev. Owens Corning nabízí tři základní řady asfaltových šindelů. Pro všechny je samozřejmostí vysoká kvalita, užitná hodnota i jedinečný vzhled. K jejich společným vlastnostem patří:
- kompozice šindelu z kvalitního asfaltu a pevného nosného rouna Fiberglas®,
která dává záruku dlouhodobé stability,
- AR - patentovaná povrchová úprava zaručující barevnou stálost
a především vysokou odolnost proti vzrůstu mechů, 
- klasifikovaná požární odolnost.

Řada šindelů představující výhodné řešení jak po stránce vzhledu, odolnosti a ceny.
Vlastnosti: 25letá záruka a odolnost proti větru do rychlosti 100 km/h.

Šindely, které svým strukturovaným povrchem vytváří prostorový dojem podobný laminovaným šindelům. Jejich výrazná barevnost podpoří jedinečný vzhled střechy a díky kvalitě zůstane po dlouhá léta stejná. Vlastnosti: patentovaná technologie barevné textury dává bohatý prostorový vjem střešnímu povrchu. 30letá záruka a odolnost proti větru do rychlosti 130 km/h.

Vrcholná řada šindelů, která dodá domu luxusní vzhled díky svému 3D efektu! Výrazná kombinace barvy a stínu podpoří plastický vzhled střechy. Vlastnosti: prostorový 3D efekt, který je dán vrstvenou konstrukcí. 30letá záruka. Odolnost proti větru do rychlosti až 180 km/h!!! je zajištěna patentovanou technologií SureNail™

SureNail

Patentovaný systém SureNail™, který je jako technologická novinka použit u řady Duration™, zajišťuje díky širšímu instalačnímu a lepícímu pásu mimořádnou odolnost proti poškození větrem a výrazně usnadňuje montáž.
Při pokládce může navíc stavebník využít kompletní a dokonale promyšlený systém originálních Owens Corning prvků řešení hřebene, nároží, odvětrání a voduvzdorné podkladní vrstvy. Součástí dodávky je také přehledný ilustrovaný montážní návod.

Další produkty OC pro současný český trh

Skelná izolační vata Owens Corning se vyznačuje jedinečnými tepelně izolačními vlastnostmi, stejně tak jako výbornou zvukovou izolací. Novinkou je materiál s koeficientem λ = 0,036. Skelná izolační vata OC je mimořádně rozměrově stálá, balená v rolích i deskách a vhodná pro izolace střešních konstrukcí i pro použití v systému suché výstavby pro izolace dělících příček.
Dekorativní kámen v produktových řadách PARMUR®, MODULO® a CULTURED STONE® představuje široký výběr pro moderní i rustikální interiéry a exteriéry. Snadná příprava, opracování i instalace předurčuje dekorativní kámen pro použití v novostavbách, ale i pro úpravy a vylepšování starších domů a bytů.

Vlastní prodej všech výrobků probíhá pomocí sítě vybraných distributorů, na které se mohou zákazníci s důvěrou obracet. Všechny potřebné informace jsou také k dispozici na webových stránkách www.sindely.cz


Kdo je Owens Corning?

Firma, která je hodnocena jako nejlépe vnímaná značka na trhu střešních krytin v USA*. V tomto oboru patří Owens Corning mezi 3 největší výrobce v Severní Americe, kde úspěšně obhajuje tržní podíl 23 %. Zároveň OC patří mezi hlavní výrobce tepelných izolací ze skelných vláken a mezi top dodavatele hi-tech výrobků na bázi skelných vláken. Owens Corning působí na stavebním trhu déle než 65 let a v současnosti zaměstnává více než 18.000 pracovníků ve více než 40 výrobních jednotkách.
Mimořádný důraz na vývoj technologií zařadil Owens Corning k nejvíce inovativním výrobcům stavebních materiálů. Od roku 1932 rozvíjí možnosti použití a kvalitní výroby skelných vláken. Materiály vyvíjené a vyráběné v Owens Corning tak mohly být svědky i u zásadních milníků kosmonautiky (měsíční přistávací modul) nebo automobilového průmyslu (FRP karosérie). Synonymem pro Owens Corning dnešních dnů je inovace, pokrok a invence.
V roce 1977 technologové OC jako první použili kompozitové rouno pro výrobu střešních šindelů a vytvořili tak zcela nový kvalitativní standard v tomto oboru. Přidejme vlastní patentovaný systém na probarvování povrchu šindelů a ojedinělou AR úpravu povrchu, která účinně a především dlouhodobě potlačuje vzrůst mechů. Z hlediska kvality výroby, záruky barevné stálosti a odolnosti šindelů proti povětrnostním vlivům tak jen těžko nalezají střešní krytiny Owens Corning odpovídající konkurenci.

*výsledky nezávislého průzkumu pořádaném Mai (Marketing Analysts, Inc.) v červenci 2006, jehož se zůčastnilo 1200 majitelů domů.