Jeden z předních dodavatelů střešních krytin, okapů, trapézových plechů a fasádních systémů, společnost SATJAM, s.r.o., která patří od roku 2006 do silné skupiny největšího výrobce ocelových profilů v Polsku, společnosti Pru­szynski, však přes všechny nepříznivé vlivy připravuje několik zajímavých novinek.

Stávající řadu střešních krytin, reprezentovaných dvěma velkoformátovými (Grande a Roof) a dvěma maloformátovými krytinami (Bond Exclusive a Metalic), rozšíří nová střešní krytina imitující falcovanou krytinu. Na trh bude dodávána ve dvou stavebních šířkách 300 a 500 mm. Toto dvojí provedení v kombinaci s celkovým designem a velmi rychlou pokládkou zcela jistě najde rychle své příznivce jak mezi investory i individuálními stavebníky, tak mezi realizačními firmami. Tato novinka bude dodávána ve standardních povrchových úpravách a nově také v provedení HPS 200 Colorcoat® s 30letou zárukou.

Stávající okapový systém bude nahrazen novými okapy pod značkou SATJAM Niagara. Dochází zde k prohloubení žlabů při zachování průměru žlabu 125 a 150 mm. Hlubší žlaby budou mnohem více plnit svůj účel při stále intenzivnějších srážkách, které jsou důsledkem globálních změn v zemském klimatu.

Ve výstavbě výrobních, skladovacích a komerčních staveb najdou své uplatnění sendvičové panely s polystyrenovou výplní a s výplní z minerální vlny. Tyto panely tak rozšíří nabídku fasádních profilů, kterou v současnosti zastupují stěnové kazety, trapézové plechy, fasádní panely a kazetony. Připomeňme, že právě stěnové kazety a trapézové plechy ve výměře větší než 64 000 m2 byly použity pro výstavbu automobilky Hyundai v Nošovicích. Za povšimnutí stojí také výsledky požárních zkoušek stěnových kazet a trapézových plechů, které jsou prezentovány na internetových stránkách výrobce.

Také nabídka konstrukčních Z a C profilů bude rozšířena o nový S profil. Konstrukční profily s děrováním pro spojovací materiál, jsou určeny jak pro kompletní konstrukce lehkých hal, tak pro sekundární konstrukce hal využívajících ocelobetonovou primární konstrukci.
Kompletní informace o novinkách společnosti SATJAM naleznete průběžně na jejich internetových stránkách www.satjam.cz


SATJAM s.r.o.
Michalská 1032/21, 710 00 Ostrava
tel.: 596 223 511, fax: 596 223 560
e-mail: satjam@satjam.cz,
www.satjam.cz