KMB BETA 2008 vyniká nižší hmotností při zachování požadované vysoké pevnosti, zvýšenou vodní drážkou, větší vůlí v této vodní drážce a navíc i vylepšenou stabilitou řezaných tašek. KMB BETA 2008 je podobně jako ostatní krytiny od společnosti KM Beta a.s. vyráběna z prvotřídních surovin, především z vysoce kvalitního křemičitého písku z lokality zvané „Moravská Sahara“.

Výraznou předností betonové krytiny KMB Beta 2008 je její vysoká pevnost a zároveň nižší hmotnost. KMB BETA 2008 je v podélném i příčném směru vyztužena, což zvýšilo její lomovou pevnost při současném snížení hmotnosti. Střešní taška KMB BETA 2008 má hmotnost 4,25 kg, je tedy o čtvrt kilogramu lehčí oproti původní střešní tašce KMB BETA. Při spotřebě asi 10 ks na metr čtvereční se jedná o úsporu cca 2,5 kg/m2 a tedy výrazně menší zatížení krovu. Pevnost tašky je mimořádně důležitá zejména v oblastech s vysokým výskytem sněhových srážek – KMB BETA 2008 unese podstatně více než normou požadovaných 2000 N. KMB BETA 2008 je navíc doslova „imunní“ proti zatékající či vzlínající vodě. Díky zvýšení vodní drážky a její úpravě totiž voda nemá šanci dostat se do střešní konstrukce. Takto upravené vodní drážky zamezují možnému zatékání vody a zároveň eliminují vzlínání vody v případě, že na střeše zůstane ležet vrstva sněhu. Jednotlivé tašky do sebe také lépe a přesněji zapadají. Tato inovace v praxi znamená pohodlnější, snadnější a přesnější skládání tašek na střeše.

Vyšší stabilita řezaných tašek v úžlabí či nároží je výsledkem dalšího vylepšení střešní tašky KMB BETA 2008 - přidání druhého výstupku v detailu odsazení od střešní lati. Díky této inovaci se řezaná taška položí na dva stabilní body (u závěsu tašky) a nekýve se. O dokonalejší ochranu proti poškození tašek už při dopravě se zasloužilo odlehčení patního žebrování spojené se snížením vzájemné kontaktní plochy rubové a lícní strany střešních tašek v paletě. Plocha žebrování byla rozdělena na dvě menší plochy žlábkem a opatřena silikonovým páskem - díky tomu jsou tašky na paletě při manipulaci chráněny proti poškození.

Sedm barevných odstínů, široké možnosti povrchové úpravy
Střešní taška KMB BETA 2008 má rozměry 420x331 mm, krycí šířku 301 mm, krycí délku 320 – 340 mm. Pokládá se na laťování s roztečemi 320 – 340 mm (dle střešního sklonu, viz. technická příručka na www.kmbeta.cz). KMB BETA 2008 je vhodná pro sklon střechy 12 - 90°, použití není omezeno nadmořskou výškou. Taška vyniká nízkou nasákavostí (max. 9 %) a dokonalou mrazuvzdorností (25 cyklů). Střešní tašky KMB BETA 2008 se vyrábějí v sedmi barevných odstínech a ve dvou povrchových úpravách, ze kterých si každý zákazník může vybrat podle svého vkusu či charakteru stavby. KMB BETA 2008 nabízí tyto odstíny: cihlově červený, višňový, hnědý, šedý, černý, zelený a případně i modrý.

Nová ochrana protisněhových tašek KMB BETA 2008
U protisněhových tašek složených na paletě jsou hrany betonových prstenců dotykovými místy, které jsou pak při dopravě a manipulaci náchylnější k poškození – v minulosti tak mohlo docházet k odírání barvy i k mechanickému poškození. Proto společnost KM Beta nyní každý prstenec protisněhové tašky opatřila krytkou z recyklovaného plastu, která chrání betonový výstupek před poškozením a protisněhové tašky tak cestují doslova jako v bavlnce. Konstrukční řešení krytky pomocí tenkých dotykových žeber současně brání přilepení krytky k barvě. Po osazení krytiny do střechy se krytka z prstence jednoduše sejme a spolu s PP páskou a folií se uloží na místo s tříděným odpadem ke zpětnému odběru a využití odpadu z obalů. Výhoda nového způsobu balení spočívá v tom, že počet kusů tašek na paletě zůstal stejný, nezměnila se ani cena tašky, ale zákazník má garantováno, že prvotřídní zboží dostane bez závad, které mohly vznikat v mezičlánku při nakládání, dopravě a manipulaci.

Krytina KM BETA – životnost až 100 let
Střešní krytina KMB BETA je elegantní a přitom vysoce účelná. Je vyráběna osvědčenými technologiemi a dosahuje prvotřídní kvality. Společnost KM Beta nabízí 30-letou záruku na kvalitu materiálu, pevnost, mrazuvzdornost a neprosákavost betonových tašek KMB BETA, ze zkušeností ale lze říci, že betonová krytina KMB BETA má životnost až 100 let. Střešní systém KM BETA zahrnuje, kromě krytiny, také více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší nejen odvětrávání střechy, anténní prostupy, ale i technické detaily i těch nejnáročnějších konstrukcí. Jednou z největších výhod systému KM BETA je bezstarostná údržba střechy a její dlouhá životnost. Více informací na www.kmbeta.cz.