Jedná se o výplňový, lehce brousitelný tmel, který je dodáván v kartuši o objemu 310 ml. Tmel je určen zejména pro opravy trhlin v omítkách, betonu, zdivu, dřevu a jiných stavebních materiálech. Lze jej také s úspěchem použít pro tmelení spár styčných sádrokartonových konstrukcí či v detailu napojení sádrokartonového stropu na přilehlou stěnu. Tmel je extrémně pružný s výbornou přilnavostí k podkladu a maximálně tak eliminuje opětovné prokreslení trhlin. Proto je vhodný například i pro opravy omítek ostění při výměně oken. Po vyschnutí je velmi dobře přetíratelný běžnými disperzními barvami jako Knauf Fine nebo Knauf Stone.

Druhým nově zavedeným produktem je bílé flexibilní lepidlo Flexkleber Weiss. Jedná se o profesionální cementové lepidlo, které je prioritně určeno pro náročné aplikace. Velikost a konstrukce obalu umožňuje jeho bezezbytkové využití i při malých rekonstrukcích a drobných opravách. Základní vlastností tohoto špičkového lepidla je perfektní bělost, která je využitelná zejména pro velmi náročné a nadstandardní aplikace. Receptura a složení Flexkleber Weiss rovněž zaručuje dokonalý výsledek při lepení i spárování všeho druhu. Lepidlo je odolné proti mrazu a tepelnému namáhání. Použití například najde v případě dekorativního lepení obkladů v kuchyních a koupelnách. Lepidlo nevytváří šedý zákal na povrchu obkladu a navíc manipulace s ním je velmi jednoduchá a praktická (nedochází ke skluzu obkladu při lepení a poskytuje dostatečně dlouhý čas na zpracování).

KNAUF Praha s.r.o. (ČSN EN ISO 9001, ČSN EN ISO 14001, ČSN EN OHSAS 18001)

působí na českém trhu v oblasti výroby a prodeje sádrokartonových stavebních systémů a materiálů od roku 1992. Sádrokartonové stavební desky a nosné profily jsou od roku 1994 vyráběny v závodě KNAUF Počerady a jsou distribuovány do sítě smluvních prodejců po celé České republice. Výroba sádrokartonových desek KNAUF je zařazena do ekologického programu, který významným způsobem přispívá ke zlepšení životního prostředí. Společnost KNAUF distribuuje na trh také příslušenství nezbytné k realizaci jednotlivých systémů příček, podhledů a podlah, ale také tzv. hobby program, tzn. širokou škálu výrobků stavební chemie. Dominantní postavení si KNAUF udržuje také na trhu suchých maltových směsí, kde patří mezi největší výrobce těchto produktů. Svědčí o tom bohatý výrobní program od zdících malt a štuků, po betony, spárovací hmoty a lepidla. Výrobní sortiment je doplněn odborným poradenstvím, samozřejmostí je dokonalý servis, prodej náhradních dílů, stejně jako odborné zaškolení.

Knauf Praha spol. s r.o.
Mladoboleslavská 949, 197 00 Praha 9 Kbely, ČR
SERVIS HOTLINE 844 600 600, Tel.: 272 110 111, Fax: 272 110 301
E-mail: info@knauf.czwww.knauf.cz