-  Proběhlo přes 600 jednání se zákazníky uskutečněných prodejci Phoenix-Zeppelin a prodejci služeb půjčovny The       Cat Rental Store.
- Pásový dozer Cat D7E získal Zlatou medaili.
- Nejmenší minirýpadlo Cat 300.9D uvedla na český trh Martina Sáblíková.

Společnost Phoenix-Zeppelin, úspěšně uzavřela 16. Mezinárodní stavební veletrh IBF v Brně. Phoenix-Zeppelin uvedl během veletrhu na trh nejmenší minirýpadlo značky Caterpillar v ČR, Cat 300.9D, který pokřtila Martina Sáblíková. Stánek v průběhu veletrhu navštívil president Václav Klaus. Phoenix-Zeppelin zaznamenal také obchodní úspěch – během čtyř dnů absolvovali prodejci stavebních strojů Caterpillar přes 500 jednání se zákazníky. Pásový dozer Cat D7E získal ocenění Zlatá medaile a potvrdil nadvládu strojů Caterpillar na poli stavební techniky.

„Účast na letošním veletrhu IBF hodnotím jako úspěch. Na práci, kterou naši prodejci a organizátoři odvedli můžeme být právem hrdí,“ řekl Daniel Sys, obchodní ředitel společnosti Phoenix-Zeppelin. Na volné ploše R1 představil Phoenix-Zeppelin řadu exponátů od revolučního dozeru Cat D7E přes pevný dampr Cat 772 až po silniční finišer Cat A555E. Nechyběli ani zástupci strojů Caterpillar malé a střední třídy, které si zákazníci mohli vyzkoušet. Díky úsilí prodejců stavebních strojů Caterpillar se většina z těchto strojů již nevrátí do poboček, ale poputuje rovnou na pracoviště u zákazníků.

Obchodní úspěchy nezaznamenal jen prodejní tým Phoenix-Zeppelin, ale i tým půjčovny strojů The Cat Rental Store. Na volné ploše A1 uskutečnili zástupci půjčovny The Cat Rental Store více než 100 jednání se zákazníky, která v brzké době povedou k výpůjčkám na 14 místech po celé republice.

V den zahájení veletrhu poctil návštěvou stánek jedničky na českém trhu stavebních strojů president České republiky Václav Klaus. Při této příležitosti jej generální ředitel Josef Mixa jmenoval čestným členem Klubu posádek Caterpillar, sdružení, jež nyní eviduje přes 1 100 členů.

Phoenix-Zeppelin se nedařilo pouze po obchodní stránce. Pásový dozer s diesel-elektrickým pohonem Cat D7E, při jehož vývoji využili konstruktéři společnosti Caterpillar přes 100 patentů, získal ocenění Zlatá medaile. Špičková koncepce vynesla stroji již před časem prestižní ocenění Clean Air Excellence Award od americké agentury pro ochranu životního prostředí United States Environmental Protection Agency.

Středeční den se nesl ve znamení novinek. Olympijská šampiónka v rychlobruslení Martina Sáblíková si vzala pod patronát nejmenší stroj Caterpillar v ČR, minirýpadlo Cat 300.9D. Během křtu si také zabagrovala a vyzkoušela efektivitu minirýpadla, které projede i 80 cm dveřmi do bytu. „Efektivita je pro mě důležitá. Mám ráda stroje, které zastanou pořádný kus práce, a toto minirýpadlo je ukázkovým příkladem,“ dodala Martina Sáblíková. Právě proto pomáhá královně ledového oválu Phoenix-Zeppelin a Martina Sáblíková hájí barvy strojů Caterpillar.

Během veletrhu probíhala demo show pod taktovkou Pavla Černého, kde předváděči ukázali, co všechno umí smykem řízené nakladače, rýpadlo-nakladače a hydraulická minirýpadla. Demo tým populárně naučnou formou vzdělával přihlížející v oblastech správné bezpečnosti práce, údržby strojů a technických novinek. Televizní moderátor Petr Svoboda známý ze soutěže Hodina pravdy provázel návštěvníky programem a postaral se o oživení programu.

Pro všechny návštěvníky připravil Phoenix-Zeppelin v zájmu ozvláštnění veletržního programu soutěž Hodina pravdy. „Soutěžící se snažili shodit míčky umístěné na dopravních kuželech zubem minirýpadla v co nejkratším čase. Při ovládání minirýpadla měli zavázané oči a postupovali podle hlasové nápovědy svého navigátora,“ vysvětlila mechaniku soutěže vedoucí marketingu a komunikace Phoenix-Zeppelin Michaela Hanzlíková.