Mezi to nejlepší, co je v tomto segmentu k dispozici, patří koberec Zakura, který prodává síť prodejen Komfort. Je vyroben z odolného polypropylenu s ochranou proti UV záření. Při standardní údržbě vydrží takový koberec na terase či u bazénu až 15 let.

Designový koberec Zakura se hodí na většinu běžných povrchů používaných na terasách. Chůze po něm je příjemná díky hustotě a kvalitě zpracování vláken. Koberec, jak potvrzuje marketingová manažerka sítě Komfort Sylva Pivodová, nevyžaduje nijak náročnou údržbu: „Jednou za čas stačí koberec vyčistit kartáčem a nečistoty smýt vodou. Koberec může na terase zůstat také přes zimu. Mráz ani sníh kvalitu vláken nesníží.“

U českých domů se největší popularitě těší tradiční zelená barva. Stále oblíbenější jsou ale i další odstíny, kterých je v nabídce devět. „Odvážnější majitelé teras stále častěji vybírají netradiční barvy. V kontrastu se zeleným trávníkem a vhodnou volbou doplňků totiž nemusí třeba fialový koberec vypadat vůbec špatně,“ dodala Sylva Pivodová.

Koberec Zakura je jedním z nejkvalitnějších v tomto segmentu, který je v Česku k dispozici. Jeho cena je 649 Kč za m2.