V tomto roce měla Česká republika v seriálu závodů tři hlavní želízka v ohni - v kategorii Moto 2 se představil Lukáš Pešek a Karel Abrahám, v kategorii do 125 ccm Lukáš Kornfeil, který vloni vyhrál Red Bull Rookies Cup určený pro motoristické naděje z celého světa a letos se umístil na Velké ceně Brna na neuvěřitelném krásném pátém místě v kategorii do 125 ccm.

Naše redakce se zúčastnila sobotní kvalifikace CARDION AB GRAND PRIX ČESKÉ REPUBLIKY a zdokumentovala některé ze zajímavých momentů na kameru. Je možné je shlédnout na www.TVSTAV.cz

Pro své obchodní partnery Siko KOUPELNY a.s. připravila velmi zajímavý program na tento den. Pozvání přijalo více než 200 hostů, pro které bylo připraveno skvělé zázemí, kde všichni zúčastnění mohli během celého sobotního dne využívat špičkového VIP klimatizovaného salonku s výhledem na cílovou rovinku a kde bylo možno sledo­vat závod i průběžný stav pořadí jednotlivých jízd na plazmové televizi z pohodné sedačky. Výhled do paddocku nám umožňoval plejádu hvězd MOTO GP vidět hned po jejich příjezdu z kvalifikačních kol. Během celého dne bylo zajištěno bohaté občerstvení formou rautu. Tým Siko KOUPELEN zajistil přístup na nejlepší travnatou tribunu „C“ se skvělým výhledem na trať, s možností vychutnat si burácení motorů s úžasnou kulisou fanoušků. V odpoledních hodinách se ve VIP salonku Siko KOUPELEN uskutečnila soukromá autogramiáda Lukáše Peška.

I letos Siko KOUPELNY a.s. zajistila pro své hosty vstupenky do ­paddocku a pronájem skútru pro vychutnání projížďky po obslužné dráze vedoucí v bezprostřední blízkosti závodní dráhy během kvalifikace, což nabízí úplně jiný zážitek ze sledování motosportu. Přímo v naší blízkosti se řítili rychlostí přes 300 km/h hvězdy MOTO GP jako Valentino Rossi, Casey Stoner, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa a další.
O skvělou organizaci se staral ­Siko tým, který se snažil plnit naše přání a tímto bychom chtěli poděkovat panu Tomáši Valovi, Viťovi Valovi, Luboši Knížkovi a ostatním kolegyním a kolegům z týmu za všechny zúčastněné za pozvání na tento největší motoristický svátek na Masarykově okruhu v Brně, kde jsme si užili skvělé zážitky s hvězdami tohoto motoristického sportu opravdu na dosah ruky.

Za redakci
Stavebních a investorských novin
Jaroslav Pospíšil