„Nejvíce novinek lze nalézt mezi obklady a dlažbami, nově sloužícími jako propojovací a sjednocující prvek celého interiéru, který se stává stále více otevřeným. Proto nacházejí uplatnění i na místech, kde jsme se s nimi běžně nesetkávali. Využívají se v ložnicích, obývacích i dětských pokojích. Vyšli jsme tomuto trendu vstříc a zařadili několik unikátních sérií. Věříme, že se klientům budou líbit a najdou si své příznivce,“ říká Karel Novotný, vedoucí oddělení designu společnosti SIKO KOUPELNY.

Série Chic je tu pro ty, kteří se nebojí nejnovějších trendů. Je inspirována cementovými povrchy, které se dlouhodobým užíváním ohladí a stanou se hedvábnými na dotek. V nabídce jsou rektifikované i nerektifikované obklady ve čtyřech barvách – světle a tmavě hnědé a světle a tmavě šedé. Dlažba je vyráběna v tmavě béžové a tmavě hnědé. Neutrální a nadčasový charakter série lze ozvláštnit třemi typy dekorativních základů:

Graffitis – dekorativní linie inspirovaná kresbami graffiti, které vytvořil nejznámější britský sprejer BANKSY, jehož kresby jsou proslavené po celém světě. Z patnácti motivů graffiti je v krabici vždy pět počítačem náhodně vybraných kusů.

Street – základ kombinující studené a teplé tóny. Kompozice šesti pruhů představuje sebevědomý minimalistický styl.

Cubism – střídmé a klidné geometrické linie. Důležitým aspektem je kombinace tónů a snaha zvýraznit vybranou část plochy.

Obklady série Chic jsou také vhodné ke kombinaci s jinými přírodními materiály např. dřevem, plechem nebo keramickými materiály, které přírodní materiály imitují. Tak bude dosaženo symbiózy s moderní architekturou.

výrobce Peronda; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady od 669,- Kč/m2, dlažba od 479,- Kč/m2, Graffitis od 889,- Kč/m2, Street 866,- Kč/m2, Cubism od 799,- Kč/m2

Série Snake byla vytvořena předním tureckým designérem Canem Yalmanem, který se inspiroval jedním z nejstarších a nejvíce fascinujících zvířat na zemi – hadem. Jednotlivé obklady jsou kosočtvercového tvaru, přičemž každý kus reprezentuje jednu šupinu. Dohromady vytváří nádherný plastický obraz hadí kůže. Moderní interpretace organických forem přináší nový pohled na svět obkladů. Vyrábí se v 15 základních barvách a rozměr jednoho obkladu je 16 x 20 cm.

„V jednom celku tvoří tato série dojem opravdové hadí kůže, které se chcete dotknout…..Právě tyto obklady se perfektně hodí i do jiných prostor než jen koupelen, třeba do obývacích pokojů a vstupních hal. A kdo se nebojí, může si ji dát třeba i do ložnice,“ komentuje dílo Cana Yalmana Karel Novotný.

výrobce Kale; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: viz podrobný ceník na www.siko.cz

Série Bond je rovněž inspirována přírodou. V tomto případě se ale jedná o inspiraci přírodními živly – voda, vzduch, oheň a země. Bond vytvořil světoznámý finský designér Harri Koskinen. Díky kombinaci lesklých vypouklých a vydutých ploch, se na zdech odehrává nádherně třpytivá hra světel a stínů. Obklady je možné pořídit v deseti základních barvách v rozměru 19,5 x 22 cm.

výrobce Kale; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: viz podrobný ceník na www.siko.cz

Revoluční novinkou, kterou SIKO KOUPELNY nabízí, jsou 3 mm tenké mrazuvzdorné desky série Kalesinterflex. Základním formátem je velikost 1 x 3 metry. Vyrábějí se v leštěné i matné variantě, v 16 základních barvách a v několika zajímavých designech. Neuvěřitelně tenké a přitom odolné desky přinášejí novou perspektivu pro architekturu a stavební technologie. „Desky Kalesinterflex jsou lehké, a přitom pevné. Zajišťují úsporu materiálu, snadnou dopravu i skladování. Lze do nich vrtat, řezat je a upravovat tak na potřebnou velikost. Jsou odolné proti žáru i chemikáliím. Díky svým vlastnostem jsou vhodné i pro použití do hotelových hal, nemocnic, škol, nákupních center a dokonce je lze využít na fasády domů,“ představuje revoluční desky Novotný.

výrobce Kale; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: viz podrobný ceník na www.siko.cz

A co letošní největší hit, wellness styl? SIKO KOUPELNY jej zakomponovaly nejen do sprchových hlavic a vířivých van. Velkou novinkou v nabídce je dekorativní LED diodové osvětlení do spár dlažeb a obkladů. Systém je díky speciálnímu krytí vhodný a bezpečný i do koupelen. Diody ve spárách jsou nejen velmi efektní a pozitivně působí na duši, ale nabízejí také velmi úsporné řešení osvětlení koupelny. V porovnání s běžnými žárovkami spotřebují o 90 % méně energie. Průměrná životnost diody je 50 000 hodin, což znamená, že vydrží svítit 8 hodin denně po dobu 17 let.

MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: základní balíček – set 4 LED diod s trafem a příslušenstvím k montáži 1.199,- Kč

Poznámka pro média: V další tiskové zprávě představíme novinky SIKO KOUPELNY ze sortimentu baterií, sanitární keramiky a nábytku. Vyjde za 10 dní.

Společnost SIKO KOUPELNY vznikla v roce 1991 jako ryze česká soukromá firma, která se zabývá velkoobchodním a maloobchodním prodejem kompletního vybavení koupelen. V současnosti je v oboru vybavení koupelen největší specializovanou sítí prodejen působící ve 37 pobočkách po celé ČR, z toho 26 vlastních. Zaměstnává více než 400 zaměstnanců a její roční obrat překračuje 2,5 miliardy Kč. Díky svému širokému sortimentu a komfortním vzorovým prodejnám se firma maximálně řídí svým sloganem „SIKO – prodejny plné inspirace“.

Další informace:

Crest Communications
Marcela Kukaňová, tel.: 222 927 111, e-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz
www.crestcom.cz
; www.siko.cz