Na ploše o rozloze přes 10 000 m2 se celkem představilo 112 strojů na údržbu cest a komunikací. Na návštěvníky čekalo interaktivní předvedení kompaktního nakladače 908H a smykem řízeného nakladače 216B2. K zhlédnutí byl také rýpadlo-nakladač 432E2 a další z příslušníků divize smykem řízených nakladačů, model 246C. Na veletrhu nechyběla ani půjčovna strojů a zařízení The Cat Rental Store s ukázkou nabídky příslušenství. O stroje projevili zájem především klienti z měst a obcí, technických služeb, správy cest a údržby komunikací.

Čtyřdenního 14. Česko-slovenského veletrhu se zúčastnilo  34 vystavovatelů komunální techniky. Celkem 67 strojů předvedlo své schopnosti v praktických ukázkách a k vidění bylo také 45 statických exponátů. Za zmínku stojí například stroje od společností: Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o., výhradního distributora značky Caterpillar do ČR, Kobit, spol. s r.o. výrobce techniky pro údržbu a opravy silnic, a dodavatele strojů pro údržbu komunikací, firmy Croy s.r.o. Nechyběl ani dodavatel výrobků pro údržbu komunikací a zeleně MTM TECH s.r.o., výrobce kontejnerových systémů a nástaveb Fornál trading s.r.o. a  výrobce zahradní techniky SECO GROUP a.s.

„Jsem velmi rád, že se nám za 14 let podařilo vybudovat tuto ojedinělou akci na prezentaci komunální techniky a příslušenství,“ řekl Ing. Jaroslav Nožička, generální ředitel společnosti Kobit spol. s r.o. „Každým rokem vzrůstá počet zájemců o vystavení strojů v rámci této prezentace a roste zájem i z řad návštěvníků. Doufám, že ani letos tomu nebylo jinak a návštěvníci budou s živou prezentací strojů spokojeni a odnesou si pár nezapomenutelných zážitků, doplnil Ing. Jaroslav Nožička.

Společnost Phoenix-Zeppelin, výhradní dovozce strojů Caterpillar do ČR, ukázala v interaktivní přehlídce využití kompaktního nakladače Cat 908H a smykem řízeného nakladače Cat 216B2. Pod taktovkou zkušených strojníků Pavla Černého a Pavla Škopka předvedly stroje vhodné pro komunální údržbu své možnosti.

Cílem dema bylo návštěvníky akce seznámit s kvalitou a všestranností strojů a ukázat jejich možnosti využití v komunální oblasti. „Každý ví, že stroje CAT jsou jedničkou na poli stavebnictví. Chtěli jsme však připomenout, že naši žlutí pomocníci jsou dobří také v péči o veřejná prostranství či při úklidu komunikací,“ řekl Antonín Jaroš, vedoucí prodeje malých strojů Caterpillar ze společnosti Phoenix-Zeppelin.

Všestrannost strojů Caterpillar udivila nejednoho návštěvníka. Na smykem řízený nakladač stačí pomocí rychloupínače nasadit správné příslušenství a stroj se rázem stane grejdrem, sněhovou frézou nebo čističem ulic. Pobočky Půjčovna stavebních strojů The Cat Rental Store se čtrnácti pobočkami v ČR nabízí dostatek tohoto příslušenství pro stroje Caterpillar, které zvyšuje jejich využitelnost při komunálním uplatnění.