„Naši zaměstnanci po celém světě dobrovolně věnují svůj čas a schopnosti, aby pozitivně ovlivňovali komunity, ve kterých žijeme a pracujeme,“ říká Scott Park, CEO a místopředseda představenstva společnosti Doosan Bobcat. „Dbáme na to, aby naši zaměstnanci měli při dobrovolnictví podporu, protože změna světa k lepšímu začíná v bezprostředním okolí našeho domova.“

Bobcat pomáhá rozvoji místní biodiverzity
Zaměstnanci Doosan Bobcat pomáhali rozvíjet biodiverzitu v areálu v Dobříši. Za pomoci strojů Bobcat vysadili ovocné keře, lísky, založili vyvýšené bylinkové záhony a kompostovací stanici, a v neposlední řadě rozmístili v areálu různé druhy ptačích budek a hmyzích hotelů. Do budoucna plánuje firma rozšiřovat tento typ aktivit tak, aby se areál stal skutečnou biodiverzitní oázou s bující flórou i faunou.

Stroje Bobcat využili pracovníci Doosan Bobcat i ve městě - smykový nakladač s tlakovou myčkou čistil ulice po pletí záhonů a výsadbě. Další zaměstnanci se věnovali revitalizaci místního sportoviště, obnově pomníku na hřbitově či péči o volnočasový areál Antivandal na Větrníku. Samozřejmou součástí pomoci městu byl, kromě sázení, pletí a mulčování, také sběr odpadků.

„Dobrovolníci z Doosan Bobcat na Dobříši udělali spoustu dobré práce. Na osmi stanovištích pleli, sázeli, mulčovali, okopávali a uklízeli veřejná prostranství. Bez ohledu na dešťové přeháňky všichni pracovali s velkým nasazením. Velmi děkuji za tuto pomoc, díky které je město opět o kousek krásnější,“ ocenil snahu společnosti starosta města Dobříš Pavel Svoboda.

Stroje Bobcat odstraňují následky povodní Doosan Bobcat nad rámec tradičních komunitních dnů pomáhá i v rámci likvidace následků zářijových povodní. Mimo flotily smykem řízených nakladačů ve vlastnictví jednotlivých záchranných hasičských sborů, které byly okamžitě nasazeny ve většině krajů, Bobcat vyslal posádku zkušených operátorů ze svého Inovačního centra do nejvíce postižené oblasti severní Moravy se stroji pro přímou pomoc v České Vsi u Jeseníku – a to jen dva dny po opadnutí vody.


Výprava strojů s posádkou zahrnující smykem řízený pásový nakladač T590 a minirypadlo E60 zde zásadně pomáhá při pracích na likvidaci následků ničivých povodní. Společnost navíc zapůjčila tři další nakladače Hasičskému záchrannému sboru v Olomouci. Jedná se o dva smykem řízené kolové nakladače S650 a S630 a o jeden pásový nakladač T450. Stroje Bobcat budou následující měsíc bezplatně pomáhat hasičům v Olomouckém kraji převážně v Jeseníku a jeho okolí s odklízením naplavených materiálů a dalšími činnostmi.

V neposlední řadě spustila společnost na platformě Darujme.cz dárcovskou výzvu v podobě zaměstnanecké sbírky, kde se za prvních 14 dnů sbírky vybralo přes 60 tisíc korun, které půjdou na podporu projektu SOS Povodně ČR pod záštitou organizace Člověk v tísni.

Pomoc místním komunitám, kde firma působí, i oblastem, které utrpěly nějakým druhem katastrofy, je jednou z priorit sociální udržitelnosti společnosti. Prostřednictvím Komunitních dnů Doosan Bobcat společnost každoročně vyzývá své zaměstnance, aby se zapojili do aktivit firmy směřujících do oblasti ochrany životního prostředí, podpory sociální odpovědnosti a podpořili tak zodpovědné a udržitelné směřování firmy. Společnost Doosan Bobcat má dlouholetou tradici podpory svých zaměstnanců, kteří přispívají ke změnám ve svých komunitách prostřednictvím dobrovolnické činnosti, jako je práce ve výborech neziskových organizací a dalších komunitních organizací.