Materiál : penetrace Mipa Tiefgrund LH, barva Mipa WBS Dachfarbe odstín antracit

Mipa WBS Dachfarbe je speciální, vodou ředitelná matná nátěrová hmota pro ochranné nátěry střešní krytiny z vláknocementu, betonových a neglazovaných pálených střešních tašek a dřevěných šindelů na střechách se sklonem minimálně 10°.

Barva Mipa WBS Dachfarbe po zaschnutí vytváří vodotěsný nátěrový film s vysokou přídržností k podkladu, chrání střešní krytinu proti povětrnostním vlivům a UV záření. Barva je odolná napadení řasou, mechem a lišejníkem, je pružná a mechanicky odolná a trvale pružná i při nízkých teplotách. Barva Mipa WBS Dachfarbe vyniká snadnou aplikací vysokotlakou stříkací technikou Airless, nebo lze aplikovat štětkou a válečkem. Barva není vhodná na nově glazované střešní krytiny a vodorovné plochy trvale vystaveny působeni vody. Barva Mipa WBS Dachfarbe se dodává v odstínech červenohnědá (ca. RAL 8015), cihlově červená (ca. RAL 8029), tmavě hnědá (ca. RAL 8019) a antracitově šedá (ca. RAL 7016). Balení je 10l.

Postup prací:
Podklad se musí zbavit veškerých nečistot, mechů, řas, sazí a starých nesoudržných nátěrů a degradovaných starých vrstev. Povrch důkladně očistit tlakovou vodou nebo parou. Před aplikací penetračního nátěru musí být podklad suchý, ideálně schnutí 1 až 3 dny podle teploty okolí. Následuje aplikace speciálního penetračního rozpouštědlového přípravku Mipa Tiefgrund LH . Lze aplikovat štětkou nebo AKU postřikovačem. Po důkladné proschnutí penetračního přípravku (cca 12 hod.) následovala aplikace barvy Mipa WBS Dachfarbe vysokotlakým stříkacím zařízením Airless ve dvou sytých vrstvách.  Penetrační přípravek Mipa Tiefgrund LH i barvu Mipa WBS Dachfarbe aplikovat rovnoměrně „mokré do mokrého“, dobře roztírat, aby se nevytvořila na povrchu lesklá vrstva, přebytečný penetrační prostředek i barvu setřít. Penetrační přípravek a barvu nezpracovávat při teplotě podkladu i okolí pod 5°C nebo nad 35°C, na přímém slunci nebo za silného větru.

Spotřeba barvy podle podkladu a savosti a způsobu nanášení cca 3 - 4 m2 pro 1 vrstvu.

Více informací k naleznete na webových stránkách www.mistral-paints.cz.