Nevyhovující stávající budovu v důležité přestupní stanici nahradí nový jednopodlažní objekt, který nabídne cestujícím veškerý potřebný komfort a bude plně bezbariérový. Jeho výrazným prvkem budou přesahy, které poslouží jako zastřešení přilehlého nástupiště, zastávky autobusu a stojanů na kola nebo jako markýza nad vstupy do budovy.

Celý objekt bude zateplený a obložený cihlovými pásky. Vstupní část s halou bude opatřena prosklenou fasádou. Výškový rozdíl mezi odbavovací halou a nově vybudovaným prvním nástupištěm vyrovná šikmá rampa, která bude součástí řešení zpevněných a nezpevněných ploch.

Veřejně přístupné prostory v přízemí bude tvořit vestibul s čekárnou, pokladnami a veřejnými toaletami. Cestující zde budou mít k dispozici moderní vybavení a nový orientační a informační systém.

Uvnitř budovy se bude dále nacházet regionální dispečerské pracoviště Správy železnic a další provozní a technologické místnosti. V místě stávajícího objektu vznikne parkoviště, cyklisté budou moct využít stojany na kola.