Stroj DX140RDM-7 ve skutečnosti nabízí na výběr mnohem více – počínaje variantou „Monolithic“, která je pro tento model jedinečná a je vybavena pouze demoličním ramenem bez možnosti výměny. Alternativně je model DX140RDM-7, podobně jako větší stroje, k dispozici v duálním formátu, který využívá modulární konstrukci výložníku s hydraulickým blokovacím mechanismem, což umožňuje uživateli výměnu různých ramen pro demolici a hloubení za použití téhož stroje.
V případě tuhé verze „Monolithic“ umožňuje působivý pracovní rozsah nového modelu DX140RDM-7 pracovat s demoličním příslušenstvím až do maximální výšky 16 m. Doporučená maximální hmotnost nástroje v tomto režimu je 1450 kg. Společně s ostatními modely řady demoličních rypadel nabízí rypadlo vysokou viditelnost a sklopnou kabinu, která je vhodná zejména pro demoliční práce s vysokým dosahem a poskytuje úhel naklonění 30 stupňů.  
Ve verzi stroje DX140RDM-7 pro duální použití činí výška čepu 14 m a maximální hmotnost nástroje 1450 kg (s volitelným prodlužovacím nástavcem ­délky 2 m). Všechny součásti, jako je podvozek, sklopná kabina a pásové patky, zůstávají stejné jako u tuhé verze, liší se pouze modulární konstrukce výložníku a hydraulický blokovací mechanismus, který umožňuje uživateli výměnu mezi demoličním a hloubicím ramenem.
Inovativní konstrukce zajišťuje jednoduchou výměnu mezi výložníky při provádění různých typů prací na stejném projektu. Konstrukce pro použití různých výložníků rovněž umožňuje montáž výložníku pro zemní práce dvěma různými způsoby, což společně s demoličním výložníkem přináší další flexibilitu v podobě celkem tří různých konfigurací základního stroje pro duální použití.