Služba Machine IQ umožňuje zákazníkům vzdáleně kontrolovat stav svých strojů a sledovat informace, které přispívají k jejich lepší údržbě, bezpečnosti i výkonu. Tento jednoduchý a výkonný nástroj umožňuje zákazníkům maximálně využívat stroje Bobcat a zároveň chránit své investice.

Stejně nezbytné jako pracovní boty
Se systémem Machine IQ zákazníci získají nepřetržitý přístup k důležitým informacím o svých strojích přímo ze svých chytrých telefonů nebo počítačů. Díky těmto informacím mohou zákazníci optimalizovat využití svých strojů a plánovat zakázky pro maximální ziskovost například tím, že omezí dobu nečinnosti na minimum a budou sledovat spotřebu paliva. Oznámení o údržbě usnadňují plánování servisu, což šetří čas a peníze provozovatelů, jelikož jim to umožňuje efektivně plánovat údržbu strojů a spravovat pracoviště během plánovaných odstávek.

Připojení zákazníků k datům jejich strojů nejen zvyšuje produktivitu, ale také snižuje stres. Služba Machine IQ zvyšuje úroveň zabezpečení tím, že uživatelům umožňuje vytyčovat geografické oblasti pro provoz strojů a doby zákazy provozu. Zákazníci tak mají jistotu, že jejich stroj je dobře chráněn, a to díky přizpůsobitelných upozornění, která je například varují, když dojde k neoprávněnému pohybu stroje.

Prodejci po celém světě hodnotí službu Machine IQ jako „přelomovou událost“
Služba Machine IQ byla s nadšením přijata stovkami prodejců Bobcat po celém světě a nově definuje standardy provozní efektivity a zákaznického servisu. Využitím dat služby Machine IQ mohou prodejci předvídat a připravit se na servisní potřeby ještě předtím, než zákazníci vytočí číslo servisu. Toto proaktivní opatření zvyšuje produktivitu firem a zároveň vytváří více kontaktních příležitostí pro prodejce, což posiluje vztahy se zákazníky.

Výběr správného balíčku
Prodejci a zákazníci si mohou vybrat ze dvou možností: balíček Standard se základní telematikou a balíček Premium s přidanými pokročilými funkcemi. Podle Tomáše Plechatého, Machine IQ Senior Program manažera, Doosan Bobcat EMEA, umožňují možnosti předplatného uživatelům přizpůsobit si své pracovní prostředí a získat přístup k úrovni připojení a přehledů, které nejlépe vyhovují jejich potřebám. „Vzhledem k důrazu na jednoduchost pro konečné uživatele jsme si jisti, že balíčky splní potřeby zákazníků a prodejců po celém světě a pomohou jim s růstem jejich podnikání,“ prohlásil.


Balíček Standard – základní telematická data
Balíček služeb Standard u Machine IQ je předplatitelská služba, která zákazníkům umožňuje efektivně spravovat jejich vozový park. Služba je zdarma po dobu prvních dvou let od data dodání. Balíček služeb Standard systému Machine IQ obsahuje:

•    Základní telematická data – sleduje klíčové informační body, včetně polohy a historie systému GPS, provozních hodin a posledních zaznamenaných hladin paliva.

•    Vlastní názvy pro stroje – umožňuje zákazníkům vytvářet personalizované názvy pro rychlou identifikaci strojů ve vozovém parku.

•    Sledování intervalů údržby – sleduje pravidelnou plánovanou údržbu a umožňuje zákazníkům zobrazit podrobné pokyny na portálu pro každý stroj.

Balíček Premium – pokročilé funkce a statistiky
Balíček Premium služby Machine IQ nabízí zákazníkům možnost upgradu jejich předplatného pro stroje pomocí robustnějších dat hlášení pro zlepšení monitorování zařízení. Zahrnuje všechny funkce balíčku Standard plus následující:

•    E-mailová upozornění na připomenutí údržby – upozorní zákazníky e-mailem, když se blíží pravidelná údržba. Upozornění obsahuje základní informace o tom, jak provádět pravidelnou údržbu, a také o příslušných dílech. Zákazníci mají přístup k nástroji pro sledování pravidelné údržby, takže ví, jaká plánovaná údržba se chystá.

•    Upozornění na chybové kódy a řešení problémů – systém vydává upozornění s jasným popisem a uvedením kroků k řešení problémů, pokud stroj nahlásí chybový kód. Zákazníci se také mohou přihlásit k odběru e-mailových upozornění pro případné výstrahy a řešení problémů.

•    Vytyčování pracovních oblastí a upozornění na narušení – poskytuje zákazníkům možnost nastavit vlastní hranice pro provoz stroje a dostávat e-mailová upozornění v okamžiku, kdy stroj opustí určenou oblast provozu.

•    Vytvoření dob zákazu provozu a oznámení o jejich porušení – upozorní zákazníky e-mailem, pokud je jejich zařízení provozováno mimo stanovené dny nebo hodiny.

•    Upozornění na detekci pohybu – upozorní zákazníka na pohyb stroje i s vypnutým zapalováním.

•    Hlášení o využití strojů – sleduje efektivitu a využití strojů a pomáhá zákazníkům přijímat informovanější rozhodnutí. Tato funkce porovnává dobu nečinnosti, pracovní dobu a spotřebu paliva a vytváří vlastní hlášení.

•    Správa oznámení na portálu – umožňuje zákazníkům sledovat oznámení v rámci portálu. Přehledný systém upozornění na domovské stránce poskytuje jedinečné místo pro správu všech důležitých upozornění týkajících se stroje.

Zákazníci mohou zažít výhody balíčku Premium služby Machine IQ s bezplatnou 90denní zkušební verzí s každým novým nákupem zařízení Bobcat, které podporuje službu Machine IQ.


Připojení ke službě Machine IQ
Systém Machine IQ je u řady strojů instalovaný přímo ve výrobě, a navíc jej lze snadno nainstalovat na kompatibilní stroje značky Bobcat také v terénu. Zákazníci se mohou obrátit na místního prodejce a ověřit kompatibilitu svých strojů.

Zákazníci mohou získat přístup ke službě Machine IQ na webové adrese my.bobcat.com, kde si vytvoří účet a přihlásí se. Případně si mohou stáhnout mobilní aplikaci pro službu Machine IQ z obchodu Google Play/Apple Store.

Značka Bobcat
Od roku 1958 umožňuje společnost Bobcat lidem dosáhnout svých cílů. Jako přední světový výrobce kompaktních strojů je značka Bobcat hrdá na své dědictví plné inovací a pověst založenou na poskytování chytrých řešení pro nejnáročnější výzvy zákazníků. S podporou celosvětové sítě nezávislých prodejců a distributorů Bobcat nabízí rozsáhlou řadu kompaktních strojů, včetně nakladačů, rypadel, teleskopických manipulátorů, kompaktních traktorů, sekaček, příslušenství, dílů a služeb a dalších strojů. Vlastníkem značky Bobcat je společnost Doosan Bobcat.

Další informace o systému Bobcat Machine IQ naleznete na adrese: https://www.bobcat.com/eu/en/parts-and-service/digital-products-services/machine-iq

Služba Machine IQ v akci – video:

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na  www.bobcat.cz – webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.