Výrobce kompaktních stavebních strojů Bobcat, obdržel vítězné ocenění World Changing Ideas magazínu Fast Company za rok 2023. Ocenění World Changing Ideas jsou udělována za udržitelné návrhy, inovativní produkty, odvážné společenské iniciativy a další kreativní projekty, které mění způsob, jakým pracujeme, žijeme a komunikujeme se světem. Stroj Bobcat T7X, první plně elektrický kompaktní pásový nakladač na světě, získal od magazínu Fast Company hned několik ocenění, protože byl zvolen jako vítěz v kategorii Přeprava, stal se finalistou v kategorii Všeobecná dokonalost a obdržel čestné uznání v kategorii Severní Amerika.

Kompaktní nakladač T7X je prvním strojem svého druhu, který eliminuje všechny hydraulické komponenty a vytváří nulové emise. Model T7X s výhradně akumulátorovým pohonem byl navržen tak, aby zanechával menší uhlíkovou stopu a poskytoval tišší provoz na staveništi. Zároveň je však zkonstruován tak, aby svým výkonem předčil své dieselové protějšky. Toto revoluční řešení, které je zcela bezemisní, je připraveno změnit stavební průmysl.

„Jako vynálezci původního smykem řízeného nakladače s konvenčním pohonem máme radost, že jsme mohli navázat na naše historické dědictví a inovovat nakladače pro výzvy současnosti,“ říká Joel Honeyman, viceprezident společnosti Doosan Bobcat pro globální inovace. „Bobcat neustále přichází s novými koncepty, navrhuje nové stroje, vyvíjí chytré technologie a přináší inovativní řešení pro dynamický rozvoj našeho odvětví.“

Letošní ocenění World Changing Ideas mají 45 vítězů, 216 finalistů a více než 300 čestných uznání, přičemž mezi nejoblíbenější kategorie patří zdraví, klima, energie a umělá inteligence. Porota složená z redaktorů a reportérů magazínu Fast Company vybrala vítěze a finalisty z více než 2200 přihlášených projektů z oborů městského designu, vzdělávání, přírody, politiky, technologií, společenské odpovědnosti a dalších. Ocenění za rok 2023 putovala k držitelům z celého světa, od Itálie přes Singapur až po Nový Zéland.

Plně elektrický kompaktní pásový nakladač Bobcat T7X


Značka Bobcat
Od roku 1958 umožňuje Bobcat lidem dosáhnout svých cílů. Jako přední světový výrobce kompaktních strojů je značka Bobcat hrdá na své dědictví plné inovací a pověst založenou na poskytování chytrých řešení pro nejnáročnější výzvy zákazníků. S podporou celosvětové sítě nezávislých prodejců a distributorů Bobcat nabízí rozsáhlou řadu kompaktních strojů, včetně nakladačů, rypadel, teleskopických manipulátorů, kompaktních traktorů, sekaček, příslušenství, dílů a služeb a dalších strojů. V Dobříši v České republice má firma centrálu pro Evropu, Blízký východ a Afriku, dále je zde moderní závod včetně Inovačního centra a dalších významných provozů.

O oceněních World Changing Ideas
World Changing Ideas je jedním z hlavních výročních programů magazínu Fast Company se zaměřením na společensky prospěšné projekty, který se snaží upozornit na hotové produkty a odvážné koncepty, jež zlepšují svět. Porota složená z odborníků z různých odvětví vybírá vítěze a finalisty a uděluje čestná uznání na základě proveditelnosti a potenciálního dopadu. Se záměrem ocenit vynalézavost a podpořit inovace upozorňuje magazín Fast Company na nápady s velkým potenciálem a pomáhá jim rozšířit jejich dosah a inspirovat tak více lidí k tomu, aby začali pracovat na řešení problémů, které se týkají nás všech.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na  www.bobcat.cz – webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s. Úplný seznam naleznete na adrese www.fastcompany.com