DEVELON je kombinací anglických slov ‘Develop’ (rozvinout) a ‘Onwards’ (vpřed). Symbolizuje odhodlání společnosti dále inovovat a rozvíjet své produkty pro budoucnost tak, aby maximálně vyhovovaly potřebám zákazníků.

“DEVELON bude lídrem na rychle se rozvíjejícím trhu elektrifikace a automatizace, a i nadále bude první volbou pro naše zákazníky,” uvedl Cho Young-cheul, generální ředitel HDI.

Česká premiéra v Brně
V České republice se oranžové stroje s novým jménem představí na 13. mezinárodním demonstračním veletrhu EXPO Lesní lom, který proběhne 13. – 15. června 2023 ve vápencovém lomu v Brně-Líšni.  Prezentace se ujme výhradní dovozce strojů DEVELON do České republiky, společnost GARNEA a.s. Světová premiéra nové značky se uskutečnila letos na jaře v rámci globálního veletrhu CONEXPO v Las Vegas, USA.

Na rozsáhlé expozici DEVELON uvidíte v rámci veletrhu EXPO Lesní lom celkem 6 strojů, z toho se tři představí v provozu přímo při práci. Zastoupeny budou všechny hlavní kategorie strojů z těžké váhové kategorie – velká rypadla, kloubové nakladače i kloubové dampry. Hlavním tahákem bude bezpochyby zcela nový kloubový dampr DA45-7 4×4, který právě přichází na český trh. V akci ho uvidíte spolu s kloubovým nakladačem DL420CVT-7 a pásovým rypadlem DX350LC-7 při společné práci v rámci demo sekce veletrhu. Přímo na stánku společnosti GARNEA pak najdete kloubový nakladač DL480-7 a dvojici oblíbených pásových rypadel DX225LC-7 a DX420LC-7.

„Pro zákazníky máme připravenou rozsáhlou přehlídku nejnovějších strojů, a to jak statických, tak těch ‚v akci‘. Po celou dobu konání výstavy budou návštěvníkům také k dispozici naši odborníci, kteří budou připravení zodpovídat jejich dotazy, seznámí je s produktovými novinkami a prodiskutují s nimi jejich potřeby a možná řešení,“ říká Jiří Mácha, obchodní ředitel stavební divize společnosti GARNEA a.s.

Novinka: kloubový dampr DA45-7 s pohonem 4×4
Novinka DA45-7 s pohonem 4×4, která doplňuje velmi úspěšné modely s pohonem 6×6, bude konkurovat pevným sklápěčům (RDT) ve třídě 40 tun. Řada kloubových damprů DEVELON nabízí kromě DA45-7 rovněž modely DA30-7 a DA45-7 s užitečným zatížením 28 a 41 tun.

kloubový dampr DA45-7 4x4


Na novém 4×4 kloubovém dampru je přední část podvozku a kabina stejná jako u původního modelu 6×6, přičemž provedené úpravy se týkaly zadní jednotky dampru. Model 4×4 DA45-7 s převodovkou ZF EP8-420 je dvounápravový kloubový sklápěč s dvojitými koly vzadu a se sklápěcí částí podobnou té na pevném sklápěči ve třídě
40 tun.

EXPO Lesní lom
V letošním roce probíhá EXPO Lesní lom v termínu 13. – 15. června 2023 v lokalitě Lesního lomu v Brně-Líšni. V České republice je EXPO Lesní lom unikátní veletrh svého druhu a řadí se k prestižním výstavám těžebního průmyslu v Evropě. Nabízí zejména ojedinělou příležitost vidět těžební stroje a zařízení během praktických ukázek přímo v autentickém prostředí lomu. Účastníci akce mají neopakovatelnou příležitost osobně potkat obchodní zástupce předních společností v oboru, seznámit se s novými produkty, špičkovými technologiemi a představit své stroje v rámci demonstrační přehlídky českých i zahraničních společností.

O nové značce DEVELON
Název DEVELON byl zvolen tak, aby vyjadřoval snahu společnosti vyvíjet se dál a přinášet inovativní řešení pro průmysl stavebních strojů prostřednictvím technologické transformace a vývoje výjimečných zařízení a služeb.

Výrobce značky strojů DEVELON se bude i nadále zaměřovat na výrobu stavebních zařízení pro budování kritické infrastruktury pro zlepšení komunit a společností po celém světě. Produkty a služby značky DEVELON pomohou zákazníkům a partnerům stát se lídry v oboru stavebnictví, pronájmu, recyklace, těžby, zemědělství a mnoha dalších odvětvích. Úsilí bude věnováno také růstu udržitelného rozvoje prostřednictvím alternativních zdrojů energie pro stavební stroje.

BOX – Stroje DEVELON na EXPO Lesní lom
kloubový dampr:           DA45-7 4x4
kloubové nakladače:     DL420CVT-7, DL480-7
pásová rypadla:            DX225LC-7, DX350LC-7, DX420LC-7

Pro více informací o stavebních strojích DEVELON navštivte www.eu.develon-ce.com/en/ nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.