Florian Hilbert, produktový manažer pro teleskopické nakladače Bobcat, říká: „Inovativní konstrukce stroje TL25.60 AGRI vychází z intenzivní analýzy požadavků zákazníků a aplikací v zemědělství. Nový teleskopický nakladač se díky tomu snadno používá, nabízí vynikající stabilitu a poskytuje optimální pohodlí i produktivitu při jakékoli práci na farmě.“

Špičkový komfort i výkon
Příchod nového modelu TL25.60 AGRI navazuje na úspěšné uvedení jeho protějšku pro stavebnictví, půjčovny a přidružená odvětví koncem loňského roku. Stejně jako stavební stroj je i model TL25.60 AGRI kompaktní a obratný pro optimální manévrovatelnost vyžadovanou na farmách. Oba stroje jsou si v mnohém podobné, novinka však nabízí mnohem více funkcí speciálně pro zákazníky v zemědělství, mezi které například patří:

- přední přídavná hydraulika s průtokem 80 l/min,
- tlumení výložníku při zasunování jako standardní funkce,
- možnost volby ze tří úrovní AGRI výbavy,
- široký výběr pneumatik,
- pneumaticky odpružené sedadlo,
- volitelná kabina Cab+ AGRI se všemi požadovanými prvky AGRI uvnitř,
- elektrické zrcátko s odmrazováním,
- ruční ovládání akcelerace.

Stroj TL25.60 AGRI nabízí vynikající komfort díky prostorné kabině, do které se snadno nastupuje velkými vstupními dveřmi s ergonomickými madly. Uvnitř kabiny zákazníci najdou standardně sklopný a volitelně i teleskopický sloupek řízení, který lze nastavit pro ještě větší pohodlí obsluhy.


Florian Hilbert dodává: „Kabina stroje TL25.60 je stejná jako v případě některých větších strojů Bobcat, takže se jedná o nejprostornější kompaktní teleskopický nakladač na současném trhu. Intuitivní systém ovládání stroje TL25.60 AGRI umožňuje obsluze rychle si osvojit uspořádání ovládacích prvků a joysticků, což je ideální pro zkušenou i začínající obsluhu. Stroj také poskytuje vynikající viditelnost a snadné ovládání, takže jej mohou používat všichni pracovníci na farmě.“

Inovativní ovládací prvky a funkce
Díky inovativním inteligentním technologiím mají uživatelé stroje TL25.60 AGRI k dispozici informace a funkce, které jim zásadním způsobem usnadňují práci. Jde například o maximální úhel zvedání a vrácení na zem, plovoucí polohu výložníku nebo automatický systém obráceného chodu ventilátoru na stroji.

To vše je spojeno s vysokou produktivitou s impozantní nosností a rychlými pracovními cykly díky funkci sdílení průtoku, která je u stroje TL25.60 AGRI součástí standardní výbavy. Plynulý hydrostatický převod a sdílení průtoku zajišťují přesné ovládání v jakékoli výšce.

Nejlepší pracovní cykly na trhu
Použitím stejného hlavního ventilu jako u ostatních strojů Bobcat dosahuje model TL25.60 AGRI nejlepších pracovních cyklů na trhu. Vysoká tlačná i vylamovací síla stroje TL25.60 AGRI poskytuje obsluze veškerou potřebnou sílu díky spolehlivému točivému momentu a hydraulice s podporou v robustní konstrukci tohoto stroje.

Jednoduché požadavky na údržbu
Vysoký výkon stroje TL25.60 AGRI je spojen s maximální provozuschopností, která vyplývá z jednoduchých požadavků na údržbu včetně přímého přístupu ke všem hlavním součástem v prostoru motoru. Velká kapota a konstrukce servisního krytu, která umožňuje otevření bez použití nářadí, umožňují obsluze snadno provádět pravidelné servisní úkony vlastními silami.


Robustní konstrukce a zesílená ochrana komponent stroje, kterou zajišťuje skříňový svařovaný rám, je součástí vysokého standardu kvality a odolnosti všech strojů Bobcat – včetně modelu TL25.60 AGRI. Díky zabezpečení kritických součástí lze stroj provozovat i při těch nejnáročnějších aplikacích.

Všestrannost konstrukce stroje TL25.60 AGRI umožňuje obsluze vybrat si ze široké škály dostupných příslušenství a různých nosných systémů.  Například Bob-Tach umožňuje uživatelům připojit i ta nejmodernější příslušenství, která snadno zvládnou jakoukoli práci na farmě.

Florian Hilbert poznamenává: „TL25.60 AGRI je stroj, na který se můžete spolehnout v jakékoli situaci. Vynikající stabilita, rovnováha a viditelnost vám přinášejí maximální klid. Se strojem lze pracovat ve dne i v noci díky velkým zrcátkům, zpětné kameře a silným LED světlům.“

Bobcat TL25.60 AGRI při práci

První dojmy zákazníka z použití stroje TL25.60 AGRI na ústřicové farmě

První dojmy zákazníka z použití stroje TL25.60 AGRI na mléčné farmě

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na  www.bobcat.cz – webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.