Tohoto faktu si je velmi dobře vědom přední výrobce instalačních potrubních systémů pro rozvody vody a vytápění – společnost REHAU. Ta v uplynulém období přišla na trh s velmi jednoduchým a rychlým systémem spojování potrubí s názvem Fastloc. Ptáte se proč právě Fastloc? Odpověď na tuto otázku je stejně jednoduchá jako systém samotný. S pomocí trubky, posuvné objímky a vložené mosazné armatury lze totiž lisováním během několika vteřin dosáhnout bezpečného spoje, který může být po svém zhotovení ihned vystaven tlaku. Při vytváření spoje musí trubka doléhat těsně k límci armatury, k čemuž slouží jednoduchá vizuální kontrola. Spojení Fastloc jsou v neslisovaném stavu netěsná, takže se dají velmi snadno a rychle odhalit. Systém Fastloc se dodává zcela bez O – kroužků, což dále zvyšuje bezpečnost a rychlost práce a tím dosažení maximální efektivity montáže.

Systémy REHAU Fastloc jsou dodávány v průměrech 16 -32mm a primárně jsou určeny pro realizaci rozvodů bytových a domovních instalací.

A co říci závěrem? Systém REHAU Fastloc činí montáž rozvodů instalačního potrubí snadnější, přesnější a ještě více bezpečnou. Zkracuje pracovní čas, zvyšuje efektivitu práce, snižuje nároky na množství pracovních sil  a tím umožňuje dosahovat instalatérským firmám lepších ekonomických výsledků.

Ivo Románek