Ten k tomu říká: „Důvodů je celá řada. Patří k nim zejména zajištění snadného bezbariérového přístupu do sprchového prostoru, dále odstranění všech rušivých prvků z koupelny, ať již jsou to sprchové vaničky či kabiny a možnost vytvoření jednolité podlahy v jedné úrovni v celém prostoru koupelny. To výrazně zvyšuje bezpečnost pohybu a uživatelský komfort. Sprchové žlaby navíc činí prostor sprchového koutu využitelnější, umožňují dokonalou integraci do podlahy a velmi jednoduché je zároveň jejich čištění. Veškeré tyto výhody hovoří jasně pro instalaci tzv. Walk-in sprchových koutů, jejichž základem je zajištění odtoku vody právě s pomocí sprchového žlabu,“ uzavírá Aleš Daniel.

Systémy odvodnění TECE
Základ sortimentu odvodňovacích systémů TECE tvoří řada odvodňovacích žlabů zapuštěných do podlahy s obchodním názvem TECEdrainline, dále pak sprchové profily TECEdrainprofile a nerezový sprchový žlab TECElinus. Nabídku kompletních systémů odvodnění pak uzavírá  celkem šest typů plastových podlahových vpustí TECEdrainpoint.

Sprchové žlaby TECEdrainline
Zapuštěné sprchové žlaby TECEdrainline  jsou určeny pro vytváření komfortních sprchových zón s maximálně využitelným prostorem. Technologie žlabu je dokonale integrována do podlahy a své uplatnění nalezne jak u novostaveb, tak i rekonstrukcí.  Po svém zabudování přináší uživateli maximální hygienu a estetickou hodnotu. Společnost TECE nabízí hned několik typů sprchových žlabů TECEdrainline s možností řady designových variant, včetně skleněných.

Řešení odtoku vody pro různé požadavky
Modulární systém TECEdrainline zahrnuje pět typů odtoků pro různé požadavky a konstrukční funkce – od „plochého“ přes „maximální“ odtok se zvlášť vysokou odtokovou kapacitou pro svislou verzi výstelky stropů.

Kanálky
Snadno čistitelné tělo žlabu z nerezové oceli je vyrobeno z jednoho kusu. Je svařené v minimální možné délce pro zajištění absolutní těsnosti. Další výhodou je, že se v něm nemohou zachytit žádné vlasy ani nečistoty. Vnitřní spád zabraňuje ulpívání jakýchkoli usazenin v důsledku výskytu stojaté vody. Je tak zajištěno, že tělo zůstává stále hygienicky čisté. Protikapilární hrana brání vniknutí nečistot a zbytků mýdla pod dlažbu. Součástí řady jsou také montážní patky a jiné příslušenství jako například sítko na vlasy a uzávěry proti zápachu.

 Sprchový žlab se sekundárním odtokem vody TECEdrainline-Evo


TECEdrainline-skleněný kryt

Se skleněnými kryty žlabů TECE dokážete jemně sladit design se sklem sprchového koutu. Tvoří je bezpečnostní sklo, které je upevněno na robustním nosníku z nerezové oceli. Podobně jako u žlabu pro vložení dlažby je i u tohoto typu  "plate" pro nalepení krytu jednoduché vytvořit celistvý dojem podlahy v koupelně. Voda ze sprchy protéká úzkou odtokovou štěrbinou na podélných stranách žlabu.   Skleněný kryt je k dispozici ve standardních barvách zelené, černé a bílé. Bezpečnostní sklo se zaoblenými hranami je pevně spojeno s podložkou z nerezové oceli. Skleněný kryt žlabů je proveden ve stejném barevném provedení jako je tomu u skleněných panelů ovládacích tlačítek WC TECEloop a TECEsquare, což umocňuje pocit z dokonalého designu.

TECEdrainline nerezové rošty - zaostřeno na detail
Nerezová ocel je typickým materiálem v koupelně. Je autentická, odolná a cenná. Nerezové rošty jsou stejně jako rámy k dispozici v různých provedeních - leštěné, matné nebo kartáčované. Díky tomu výborně doplňují sprchové baterie a další doplňky ve stejné povrchové úpravě umístěné v koupelně.

TECEdrainline plate -  nejkrásnější sprchový žlábek TECE
Díky sprchovému žlábku "plate" lze obklad koupelny sjednotit s roštem sprchového žlabu a učinit ho tak téměř neviditelným. Pevnou konstrukci sprchového žlábku TECEdrainline zajišťují zejména velmi malé odtokové otvory. Dále je k dispozici rošt pro vložení dlažby pro rohový žlab v různých velikostech.

TECEdrainline přírodní žlábek - sprchový žlab typu "neviditelný"
Jemné přírodní kamenné podlahy přeměňují koupelny na pravé chrámy wellness. Dnešní trend je sjednotit povrch koupelen a vyhnout se rušícím prvkům. Tak aby se uživatelé cítili svobodněji a komfortněji. Speciálně pro tento minimalismus TECE rozšířilo modulární systém sprchových žlabů o žlab pro velkoformátové desky z přírodního kamene a dlažby jakékoliv tloušťky. Při instalaci a zakrytí je sprchový žlábek zcela neviditelný. Tam, kde byl dříve úzký okraj roštu z nerezové oceli, není nyní nic jiného než štěrbina v přírodním kameni.

 Sprchový žlab se sekundárním odtokem vody TECEdrainline-Evo


TECEdrainline –EVO – aneb bezpečnost na prvním místě

Unikátnost sprchového žlabu TECEdrainline – Evo spočívá především v tom, že jeho nedílnou součástí je ve výrobě namontované sekundární těsnění systému Seal System. Toto těsnění integrované přímo do žlabu TECEdrainline – Evo následně zajišťuje odvod vody z prostoru pod obkladem sekundárním odtokem. To znamená, že případná prosakující voda je odváděna přes odkapávací část žlabu přímo do sifonu.
Další z předností TECEdrainline – Evo je třídílný ochranný kryt, který zjednodušuje montáž a chrání žlab před znečištěním při instalaci, a to i během zkoušky těsnosti. Pohodlnou instalaci usnadňuje také sifon nastavitelný v rozsahu 360°, přičemž výška sifonu začíná na pouhých 56 mm. TECEdrainline – Evo je vyroben z kvalitní nerezové oceli. Vyrábí se v délkách 700 – 1500 mm, tzn. že dokáže svou maximální délkou uspokojit potřeby u větších sprchových koutů a koupelen. K dispozici jsou rošty z nerezové oceli, skla i rošty pro vložení dlažby.

TECEdrainprofile – běžte skvělému designu naproti
S ohledem na skvělý design, jednoduchou montáž, vysokou úroveň těsnění a provozní hygieny byl vyvinut sprchový profil s názvem TECEdrainprofile. Uživatelé určitě ocení jeho jednoduché čištění  a bezpečné těsnění žlábku s pomocí zacvakávacího systému Seal Systém. Díky chytrým detailům je montáž profilu jednoduchá a bezpečná. Žlábek lze navíc snadno délkově přizpůsobit přesně délce stěny, což umocňuje pocit z dokonalého designu.

Závěr
Ať již se jedná o tvar, funkci, design či varianty montáže, se sprchovými žlaby TECE můžete vždy a za každých okolností očekávat vynikající výsledek. Ve Vaší koupelně nebudete potřebovat žádné sprchové vaničky, zděné konstrukce či jiné překážky. Budete si užívat jednotného designu a volnosti pohybu v otevřeném prostoru tak, jak jste to vždy chtěli.

S využitím podkladů společnosti TECE ČR s.r.o
Ivo Románek