DX1000LC-7 - největší rypadlo Doosan
Doosan na veletrhu představuje 100tunové pásové rypadlo DX1000LC-7. Jedná se o největší model rypadla, který kdy společnost vyrobila. Tento „kolos“ je poháněn nejvýkonnějším motorem ve třídě 100 tun a má také nejvyšší hydraulický průtok u této velikosti stroje. Disponuje tak nejlepším výkonem ve své třídě, vyšší produktivitou, nižší spotřebou paliva a plynulejším ovládáním. Novinka zároveň splňuje požadavky emisní normy Stage V.

Stejně jako u všech ostatních rypadel Doosan byla velká pozornost věnována pohodlí a bezpečnosti obsluhy. Model DX1000LC-7 má velmi prostornou kabinu osazenou ergonomickými ovládacími prvky. Zvláštní pozornost byla věnována zajištění snížení hluku na minimum díky lepšímu utěsnění motorového prostoru a rozsáhlému použití materiálů tlumících zvuk.

Všechny komponenty a sestavy jsou navrženy, vyrobeny a testovány s cílem zajistit jejich odolnost. Vícestupňové filtry a funkce, jako jsou ochranné kryty pásů a ochranné kryty válců pro výložník a rameno, systém automatického mazání a mazané a utěsněné články pásů jsou navrženy tak, aby poskytovaly vynikající spolehlivost a dlouhou životnost. Údržba modelu DX1000LC-7 je snadná, což dále snižuje prostoje na minimum.

Koncept nového 4x4 kloubového sklápěče DA45-7
Jednou z několika světových premiér značky Doosan na veletrhu Bauma 2022 je uvedení jejího nového 4x4 kloubového sklápěče (ADT). Novinka DA45-7 s pohonem 4x4, která doplňuje velmi úspěšné modely s pohonem 6x6, bude konkurovat pevným sklápěčům (RDT) ve třídě 40 tun.

Doosan kloubový dumper DA45-7


Řada kloubových sklápěčů Doosan nabízí kromě DA45-7 i modely DA30-7 a DA45-7 s užitečným zatížením 28 a 41 tun.

Na novém 4x4 kloubovém sklápěči je přední část podvozku a kabina stejná jako u původního modelu 6x6, přičemž úpravy byly provedeny na zadní jednotce sklápěče. Model 4x4 DA45-7 s převodovkou ZF EP8-420 je dvounápravový kloubový sklápěč s dvojitými koly vzadu a se sklápěcí částí podobnou té na pevném sklápěči ve třídě 40 tun.

Nová generace kolových nakladačů DL-7
Doosan na veletrhu dále prvně představuje novou řadu kolových nakladačů „DL-7“, která představuje ucelený sortiment strojů nové generace. Nakladače jsou poháněny novými výkonnými motory splňujícími požadavky emisní normy Stage V a umožňují tak vyšší produktivitu, lepší palivovou účinnost a nízké náklady na vlastnictví.  Díky ideálnímu pracovnímu prostředí tak přináší zcela novou úroveň pohodlí pro obsluhu.

Z nových modelů budou na stánku k vidění DL200-7, DL280-7, DL420CVT-7 včetně největšího DL580-7.

DX225LC-7X – první „chytré“ rypadlo Doosan
Další premiéru bude mít DX225LC-7X –první „chytré“ pásové rypadlo Doosan navržené tak, aby obsluze umožnilo pracovat rychleji a efektivněji. Pro dosažení tohoto cíle nabízí DX225LC-7X ve standardní výbavě řadu skvělých nových funkcí, včetně technologie plně elektrické hydrauliky (Full Electric Hydraulic, FEH).

Nový model DX225LC-7X – první „chytré“ rypadlo Doosan


Nový chytrý model DX225LC-7X ale toto vše posouvá na novou úroveň. Kromě systému FEH mezi další funkce standardní výbavy modelu DX225LC-7X patří:

- Integrované 2D řízení stroje
- Poloautomatické 2D řízení stroje
- Přijímač laserového signálu
- Virtuální zeď E-Fence
- Systém vážení

Malá rypadla nové generace
Na stánku Doosan bude k vidění široká škála rypadel – od těch největších, přes novinky ve střední třídě až po novou generaci minirypadel. Nová řada sjednocuje vzhled mini rypadel Doosan a splňuje požadavky emisní normy Stage V. Jako první přichází na český trh modely DX27Z-7 o hmotnosti 2,8 tuny, DX35Z-7 o hmotnosti 3,9 tuny, DX50Z-7 o hmotnosti 5,4 tuny a největší DX55R-7 o hmotnosti 5,7 tuny. Provedení s nulovým přesahem v případě DX27Z-7, DX35Z-7 a DX50Z-7 a provedení se sníženým poloměrem v případě DX55R-7 činí z těchto modelů ideální volbu pro práci ve stísněných prostorech v rámci stavebních a terénních projektů či projektů budování inženýrských sítí.

Další premiérou bude kolové rypadlo DX100W-7 o hmotnosti 10,7 tuny. Tato hmotnostní třída je v sortimentu společnosti Doosan novinkou, přičemž DX100W-7 představuje vysoce výkonné řešení pro zákazníky, kteří hledají kolové rypadlo určené především pro použití ve městech a při údržbě silnic.

Kolové rypadlo DX100W-7


Pro tento typ práce nabízí model DX100W-7 nejlepší kompromis mezi kompaktností a pohyblivostí, doplněný vynikající produktivitou a špičkovým komfortem. Pro tento typ stroje je velmi důležité, aby zvládl pracovat ve velmi omezených prostorech. Proto lze model
DX100W-7 volitelně vybavit řízením všech čtyř kol a „krabím režimem“, zatímco řízení dvou kol je nabízeno jako standard

Nové kompaktní kolové nakladače
Po podepsání smlouvy o výhradních dodávkách s nizozemskou společností Tobroco-Giant společnost Doosan potvrdila podrobnosti o nové řadě kompaktních kolových nakladačů sestávající z pěti modelů o hmotnosti 3,5 až 5 tun, které má nyní společnost v nabídce. Nové kompaktní kolové nakladače Doosan, konkrétně modely DL60-7, DL65-7, DL80-7, DL85-7 a DL80TL-7, lze používat na širokou škálu aplikací, včetně stavebnictví, zemědělství, zemních prací, zpracování odpadu/recyklace, pronájmu, stavebnin, terénních úprav, manipulace s materiály, skladování a průmyslu obecně.

Kompaktní kolový nakladač DL60-7


Pro více informací o stavebních strojích Doosan navštivte www.doosanequipment.eu nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.