Robert Husar, ředitel produktové řady minirypadel, Doosan Bobcat EMEA, říká: „Na veletrhu Bauma 2019 jsme představili E10e jako náš první stroj s pohonem na baterii a první elektrické minirypadlo na světě v hmotnostní třídě 1 tuny. Stejně jako E10e je i náš nový dvoutunový stroj, který vystavujeme na veletrhu Bauma 2022, vyvinut v inovačním centru v areálu Bobcat v Dobříši v České republice. Chceme navázat na dosavadní úspěchy a naši elektrickou řadu máme v plánu dále rozšiřovat.“

Bobcat představí tuto novinku hned v úvodu veletrhu Bauma v pondělí 24. října 2022 v rámci své firemní expozice. Výrobce dále představuje řadu nejnovějších inovací a konceptů včetně prvního plně elektrického kompaktního pásového nakladače na světě a dalších produktů zaměřených na zvyšování produktivity, autonomního provozu a gamifikaci stavenišť.

Bobcat T7X – první plně elektrický kompaktní pásový nakladač na světě se poprvé představí na evropském veletrhu
Na veletrhu Bauma se rovněž poprvé představí Bobcat T7X, první plně elektrický kompaktní pásový nakladač na světě, který nabízí vysoký výkon při nulových emisích. Nakladač Bobcat T7X využívá elektrický pohon na baterie a je zkonstruován tak, aby byl od základu produktivnější s elektrickým ovládáním a pohonem, tišší s vysokým točivým momentem a výkonnější, než kdy byl jakýkoli pásový nakladač s konvenčním motorem.

Vijay Nerva, vedoucí pro inovace u společnosti Doosan Bobcat EMEA, dodává: „Všechny elektrické stroje Bobcat vystavené na veletrhu Bauma ukazují odhodlání naší firmy k dalšímu rozšiřování portfolia v oblasti využití alternativních zdrojů energie. Všechny součásti hnacích ústrojí těchto strojů jsou zhotoveny na míru a naši dodavatelé jsou připraveni navýšit výrobní kapacity dle aktuálních potřeb a možností na trhu.“

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na www.bobcat.com nebo na  www.bobcat.cz – webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.