Foukané tepelné izolace objektů od společnosti ABD Izospol s.r.o. mají výhodu rychlé a bezztrátové aplikace do nových nebo již postavených objektů. Firma zatepluje i objekty v nepřístupných místech, a to s pomocí hadice napojené na aplikační stroj, díky kterému lze do prostoru nafoukat potřebné množství tepelné izolace.

Každý rok vydáme větší částku za topení. Je to nepříjemné a nutí nás to se zamyslet nad možnou úsporou. Vytápět dům musíme, ale určitě se v něm najdou místa, kudy teplo zbytečně uniká. Stropy a dutiny jsou nejčastěji opomíjená místa, která se podílí velkou měrou na ztrátách tepla. Máme-li ve stropě dutinu bez izolace, je příčinou úniku tepla, protože to, jak známo, stoupá vzhůru. Když nenarazí na odpor-izolaci, uteče Vám z domu. A zde Vám izolace IZOspol dokáže nejvíce pomoci.
Také mnoho majitelů nových ale hlavně starších objektů řeší otázku dodatečného zateplení budovy, střechy, půdního prostoru, půdních vestaveb, meziprostorů podlah a stropů. Technologií IZOSPOL se dostaneme do nepřístupných prostor a tepelně izolujeme dům bez nutnosti demontáže částí budov, které vyžadují následně finančně náročné opravy.
Před aplikací minerální izolace je součástí zakázky konzultace se zákazníkem o typu objektu, nejlépe přímo na místě stavby, kde se upřesní možnosti aplikace a najdou se nebo vytvoří vstupy pro hadice, kterými se minerální izolace do prostoru nafouká. Vstupy musí být umístěny tak, aby se prostor vyplnil rovnoměrně a pokryl všechny izolované plochy a prostory.
Čedičová vata je na stavbu dopravena stlačená v pytlích a do míst zateplení se dále dopravuje aplikačním strojem, na který je napojena hadice až 100 m dlouhá. Hadice se zaústí do vytipovaných nebo vytvořených malých otvorů a doprava izolace přímo na místo určení může začít. Práce v objektu je velmi rychle hotová bez omezení provozu v obývaných místnostech a bez nutnosti demontovat příčky pro vstup pracovníků, kteří by se bez této technologie museli do izolovaného prostoru dostat a tepelnou izolaci ručně instalovat. Metoda foukané tepelné izolace je k zateplovanému objektu šetrná. Úspora na materiálu je podstatná vyloučením odřezků a zbytků, které vznikají při montáži izolace pomocí izolačních desek.
Vzhledem ke kvalitě izolace, která paří k nejvyšší třídě nehořlavých stavebních materiálů, je možné ji aplikovat do výrobních hal, občanské vybavenosti a ostatních objektů. Izolace je velmi lehká a lze ji nafoukat například jen na parotěsnou zábranu.
Foukanou minerální tepelnou izolaci lze velmi jednoduše aplikovat do prostor mezi střechou a podbitím podkrovní místnosti nebo půdního prostoru, které je přímo na krokvích krovu sedlových nebo pultových střech. Tam, kde není možný přístup do izolovaného prostoru, udělá se revizní otvor do střechy pro aplikaci izolace a později tento otvor slouží k revizím střešního meziprostoru.
Podobný nepřístupný prostor je mezi stropem a podlahou u trámových stropů. V tomto případě není nutné vyklízet celou půdu a trhat podlahu po celé ploše izolovaného prostoru. Postačí vytvořit otvor mezi trámy a tepelná izolace se nafouká do celého prostoru. V půdních vestavbách, obložených dřevěných štítech a všude kde jsou dutiny v konstrukcích domů, navrhne společnost ABD Izospol postup prací, vytvoření otvorů a uvedení objektu do původního stavu. Mnoho zakázek k izolaci podkroví je například u dřevostaveb OKAL, které jsou izolované nedostatečně. Po dodatečné izolaci získají objekty daleko lepší užitné vlastnosti, s úsporou nákladů na vytápění.
U městské zástavby je aplikace foukané tepelné izolace vhodná ke zhodnocení objektů a úsporám tepla kromě půdních prostor také u panelových domů, kde je dvojitá střecha. Izolace se bez omezení provozu domu nafouká do mezistřešního prostoru. Podobně se může postupovat u panelových domů škol, jeslí, obchodů a dalších objektů.
Foukaná tepelná izolace je vhodná také do novostaveb, k izolaci mezistřešního prostoru u příhradových i běžných krovů bungalovů a ostatních objektů. Největší výhodou je souvislé pokrytí celého stropu a to i členitého, bez tepelných mostů. Bungalov s příhradovými vazníky patří k nejčastějším místům, kde po zateplení deskami, nebo rolemi kvůli členitosti a složitosti zůstavaji tepelné mosty a izolace nefunguje tak jak by měla. I oprava je složitější a ne vždy 100%. Po izolaci foukanou minerální vatou je zaručeno vyplnění všech mezer i oblin ve dřevě a skulinek okolo držáků podhledů.
Zateplení stropů je finančně méně náročné než jiné kroky při zateplení domu a návratnost vložených finančních prostředků je daleko rychlejší, 3-5 let.


ABD Izospol, s.r.o.
Alej svobody 917, 588 13 Polná
mobil: +420 777 10 68 68
e-mail: izospolpolna@seznam.cz
http://www.izospolpolna.cz