Právě proto vznikla nová výrobní řada sekčních vrat BR60 s novým typem motoru s frekvenčním měničem WA500FU. S těmito vraty lze dosáhnout rychlosti otevření až 1 m/s. Vhodná jsou především do prostor s vysokou frekvencí cyklů otevření/zavření, tedy tam, kde se pohybuje velké množství vysokozdvižných vozíků.
Další novinkou v segmentu produktů pro průmyslový sektor je nakládací můstek HTL2 ISO, který zajišťuje cca o 55 % lepší tepelnou izolaci, a to jak v klidovém stavu, tak během procesu nakládka/vykládka. Optimální izolace je dosaženo díky pohyblivým panelům pod platformou nakládacího můstku. Tento můstek je výlučným patentem společnosti Hörmann.

Dodavatel pro špičkové projekty
Společnost Hörmann je tradičním dodavatelem pro velké průmyslové a logistické stavby. V současnosti se jedná například o sklad Amazonu v Kojetíně na Olomoucku, kam firma dodává klasická sekční vrata SPU F42, nakládací můstky HTL2 s výsuvným čelem délky 1000 mm a speciálním protiskluzovým nátěrem platformy nakládacího můstku. Součástí dodávek jsou rovněž speciální nakládací můstky HTLV3, které zvládnou obsloužit nejen standardní nákladní vozidla, ale i dodávky. V celém moderním areálu jsou pak použity nafukovací těsnicí límce, které maximálně eliminují unik energie.
Zajímavým projektem je také rozšíření třídírny firmy GLS (General Logistic System s. r. o.) v Jihlavě, kam Hörmann dodával sekční vrata SPU F42 Parcel, se speciálním řešením pro balíkové služby, kdy je možno odpojit spodní panel pro válečkový dopravník.
Více informací o celém sortimentu společnosti Hörmann získáte na ­www.hormann.cz
nebo v podnikové vzorkovně ve Středoklukách u Prahy.