Špičkovou firmou a průkopníkem mnoha řešení v oblasti podlahového, stěnového i stropního vytápění a chlazení je společnost Rehau. Její historie spadá až do roku 1948. Na trhu v ČR značka Rehau působí od roku 1992. Ta v současné době přichází na náš trh s webovým portálem s názvem www.kvalitnipodlahovka.cz , který případným zájemcům o realizaci podlahového vytápění či chlazení poskytne nejen vyčerpávající informace o systémech nabízených značkou REHAU, ale s pomocí jednoduchého konfigurátoru umožňuje také vytvoření základní kalkulace podlahového vytápění s možností oslovení profesionální montážní firmy přímo ve Vašem regionu.

Konfigurátor podlahového vytápění aneb Vaše rychlá cesta k profesionální realizaci

Práce s konfigurátorem je velmi jednoduchá. Ten se Vás v prvním kroku zeptá, jakou rozlohu bude mít vytápěná plocha, dále zda-li se jedná o novostavbu, rekonstrukci či se realizace nachází ve fázi projektové přípravy. Dále Vás požádá o počet podlaží a místností v domě a také o způsob, jakým zdrojem bude celá soustava vytápěna. Pak již postačí pouze zadat poštovní směrovací číslo a zobrazí se Vám nabídka montážních firem, které jsou nejblíže Vašemu regionu. Krátce na to je Vám předběžná cenová nabídka doručena prostřednictvím Vašeho emailu.

Kvalita REHAU - záruka bezpečného provozu po desítky let

Značka REHAU je dlouholetým lídrem v oblasti podlahového vytápění a chlazení. Základem podlahového vytápění REHAU je mimořádně kvalitní a vysoce odolné potrubí REHAU RAUTHERM. Potrubí je vyrobeno z materiálu PE-Xa – peroxidicky zesítěného polyethylenu, kdy jsou molekuly polyethylenu pomocí peroxidů při vysoké teplotě spojovány z jednoduché do 3D sítě. K zesítění dochází v tavenině mimo bod tavení krystalů během tvarování trubky.To zajišťuje rovnoměrné a velmi vysoké 3D zesítění polyethylenových molekul v celém průřezu trubky i u hrubostěnných trubek. Tento způsob výroby činí z potrubí REHAU RAUTHERM nejkvalitnější materiál pro realizaci plošného vytápění a chlazení s životností 50 i více let. Potrubí je vhodné pro kombinované vytápění i chlazení místností, což samozřejmě šetří prostor i peníze na další nákladná zařízení.

Podlahové vytápění REHAU RAUTHERM.

 

Elektronická regulace REHAU NEA – snadná regulace teploty v každé místnosti

S elektronickým termoregulačním systémem NEA budete mít teplotu v domácnosti vždy pod kontrolou. Výkyvy počasí ani změnu ročních období už v interiéru nikdy nepocítíte. NEA je v domě prakticky neviditelná. Je možné ji instalovat do každé místnosti.  Systém můžete ovládat třemi způsoby. Inovativní systém zůstává věrný všem věkovým kategoriím členů domácnosti. Starší a méně technologicky zruční jedinci ocení jednoduché a přehledné manuální ovládání. V případě, že chcete regulovat teplotu v domě z práce, obchodu nebo ze zahrady, máte na výběr ze dvou alternativních způsobů ovládání. Prostřednictvím webové stránky a aplikace dokážete s pomocí pár kliknutí nastavit teplotu v domě na požadovanou úroveň, zkontrolovat stav ovzduší, zapnout chlazení stěn, podlahy a stropu, projít si statické údaje o chodu topení nebo si nastavit jeho různé intervaly.

Termostat podlahového topení NEA SMART 2.0

Flexibilní možnosti instalace plošných temperačních systémů REHAU

Systémy podlahového vytápění REHAU jsou uzpůsobeny pro různé způsoby instalace. Velmi jednoduchou a rychlou pokládku umožňují systémy RAUTHERM SPEED, kdy je potrubí k systémové desce upevňováno jednoduše na suchý zip. Bezpečné uložení různých potrubí REHAU dále umožňuje nopová systémová deska Varionova. Nechybí ani TACKER systém Rehau, kdy je potrubí k systémové desce upevňováno pomocí spon RAUTAC. Vytápění a chlazení REHAU je možné instalovat mokrýmsuchým způsobem. Při mokrém procesu se systém připevní pomocí fixačních lišt. Překrytím omítkou se plošný vytápěcí systém zcela ztratí z očí, ne však z mysli. O své přítomnosti vás bude informovat pomocí regulace pokojové teploty. Suchý proces je uplatňován v případě suché výstavby stěn nebo pokud chceme tepelně zabezpečit šikmé stěny v podkroví. Montáž tak probíhá pomocí prefabrikovaných sádrokartonových desek s již zabudovanými termo trubkami.

Proč podlahové vytápění REHAU – jednoduše proto, že Vás nezklame

Podlahové vytápění REHAU uspokojí Vaše potřeby a požadavky v každém ohledu. Systémy podlahového vytápění REHAU jsou mimořádně flexibilní, ať již se jedná o jakýkoliv typ instalace. Navíc jeden rozvod potrubí dokáže Váš dům vytápět i chladit a s pomocí důmyslné regulace REHAU NEA si můžete v libovolnou denní i noční hodinu nastavit optimální teplotu v každé místnosti tak, jak právě potřebujete. Co však asi oceníte nejvíce, je kvalita a dlouhodobá životnost systémů podlahového vytápění REHAU. REHAU totiž pro výrobu nejen potrubí, ale každého z komponentů podlahového vytápění používá jen ty nejkvalitnější materiály, z nichž každý je dimenzován na délku životnosti 100 let. Bezesporu je to dostatečně dlouhý čas, aby se Vám investice vložené do podlahového vytápění této značky mnohonásobně vrátila.

Ivo Románek