Unikátní přehlídku stavbařského umění podporuje konsorcium pěti stavebních firem Metrostavu, Subterra, STRABAG, Skanska a AED project.

„Když se děti ptají, na co jim bude v životě matematika, rodiče jim často odpovídají: abyste si mohli ověřit, zda vám prodavačka v obchodě vrací správně. Naše nová expozice však ukazuje, že jednoduché matematické operace se dají uplatnit i ve stavebnictví. Cílem je představit veřejnosti proměnu tohoto krásného oboru od egyptských faraonů po digitální současnost a zvýšit zájem dětí o jeho studium. Těšíme se, že návštěvníky seznámíme s nejnovějšími technologiemi i některými technicky unikátními projekty, které realizujeme v Česku i ve světě,“ říká Jana Kořínková, zástupkyně personálního ředitele společnosti Metrostav.

Nová expozice MatematikUm se slavnostně otevírá 2. února. Konsorcium stavebních firem, které spolupracují na stavbařské části, zahrnuje kromě Metrostavu společnosti Subterra, STRABAG, Skanska a AED project. Science centrum iQLANDIA je jednou z nejnavštěvovanější destinací Libereckého kraje. Poskytuje chytrou zábavu pro celou rodinu a polytechnické vzdělávání pro školní skupiny.