Mezi nabízené značky patří i Conel. Ta montážním firmám nabízí instalační materiály a další zařízení či potřeby nejvyšší kvality. Ke špičkovým produktům této značky patří i systém odhlučněné domovní kanalizace s obchodním názvem Conel Drain. Na výhody tohoto systému ve srovnání s jinými běžnými systémy domovní kanalizace jsme se zeptali vedoucího sortimentního odboru společnosti Gienger s. r. o. pana Matěje Hrušky.
Ten v úvodu našeho setkání říká:

Aplikace tohoto systému ve výstavbě přináší uživatelům hned několik výhod. Za prvé značným způsobem redukuje hluk vznikající při průtoku odpadní vody v budovách. Dále snižuje hluk vznikající vibrací potrubí (hluk šířící se hmotou). Se systémem DRAIN značky CONEL dochází ve srovnání se standardními systémy HT ke snížení vnímané hlukové hladiny až o cca 50 % (při srovnatelném průtoku odpadní vody).

Jak je potrubí Conel Drain konstruováno, že dokáže snížit hladinu hluku přenášeného potrubím až o polovinu?

Oproti běžnému systému je potrubí CONEL DRAIN ­tvořeno třívrstvou strukturou stěn – tzv. „sendvičovým uspořádáním“. Konkrétně se jedná o tři funkční vrstvy z robustního polypropy­lenu. Vnitřní vrstva je navíc vyztužená minerálními vlákny, která poskytují ještě dodatečnou zvukovou izolaci, a zároveň zajišťuje rezistenci vůči usazeninám.

Jak probíhá montáž tohoto potrubí?

Plánování a instalace se provádí stejným způsobem jako u známých systémů HT. Systém se dodává v rozměrech typických pro běžnou kanalizaci, takže pro připojení nejsou nutné žádné adaptéry nebo přechodky. Montáž je velmi rychlá a jednoduchá.

Je potrubí dodáváno jako komplexní systém? To znamená včetně všech tvarovek, těsnicích kroužků či kotevních prvků?

Ano. Odpadní potrubí CONEL DRAIN je kompletní systém trubek a tvarovek, který je dodáván do průměru DN110. Připojení na běžné HT a KG potrubí je možné bez speciálních přechodových kusů.

Odhlučněná domovní kanalizace CONEL DRAIN dokáže snížit hluk z provozu potrubí až o 50 %


Jaké jsou další výhody tohoto odpadního systému?

CONEL DRAIN umožňuje instalaci ve sklepních prostorách, kde díky pohledové bílé barvě zaručuje atraktivní vzhled i ve viditelném úseku. Dále je na potrubí vyznačena délka po 10 centimetrech, což usnadňuje instalaci a šetří čas instalace.

Kde všude nachází tyto odpadní systémy své uplatnění?

Odpadní systém CONEL DRAIN vychází vstříc narůstajícím potřebám člověka na klid a odpočinek a zajišťuje vysoký komfort bydlení. Z tohoto důvodu nachází široké uplatnění prakticky ve všech objektech určených pro bydlení, jakými jsou rodinné domy, více­generační domy, bytové soubory, hotely, administrativní budovy, nemocnice, atd.

Kde si mohou případní zájemci odhlučněnou kanalizaci Conel Drain koupit a kdo jim ji v jejich regionu odborně namontuje?

Systém odhlučněné ­kanalizace Conel Drain je tzv. domovským produktem naší GC skupiny. To znamená, že pokud se na nás obrátí zájemci o tento systém, jsme připraveni mu doporučit s námi spolupracující proškolenou montážní firmu sídlící přímo v jeho regionu po celém území ČR, která mu systém nejen prodá, ale provede také jeho odbornou montáž.

Děkujeme za rozhovor
Ivo Románek