Program konference:

• Aktuálně ze SPST a z ES-SO: Ing. Štěpánka Lubinová (SPST)
• Kalkulačka parametrů stínicích prvků: Ing. Petr Sedláček (Odborný tým SPST)
• Serge Ferrari Group: líder na trhu kompozitných materiálov: Soňa Ballóková (Serge Ferrari)
• Stínicí technika v Nové Zelené úsporám – aktuálně: SFŽP
• Překlad HELUZ FAMILY 3in1 v BIMu a proč (Jak zefektivnit navrhování stínicí techniky a omezit chybovost při její montáži): Ing. Martin Coufalík (HELUZ)
• Lamelové zastiňovací systémy s fotovoltaickou aplikací: Prof. Ing. Jan Tywoniak, CSc. (ČVUT Fakulta stavební)
• Inspirace ze stínicí techniky – vítězné stavby soutěže REALIZACE ROKU 2020 VE STÍNICÍ TECHNICE: MARON, Moraviapropag, Rolrols

„Věříme, že zajímavé budou všechny prezentace, ale přece jen bychom rádi upozornili např. na informace o aktualizované kalkulačce parametrů stínicích prvků, která pomůže především odborníkům z oboru stínicí techniky k tomu, aby s klienty lépe vybrali stínicí prvek, který bude optimálně vyhovovat potřebám klienta – kalkulačka již zohledňuje parametry normy EN 14501:2006, Clony a okenice - Tepelná a zraková pohoda – Funkční charakteristiky a klasifikace, a je volně k dispozici na webu SPST: Kalkulačka parametrů stínicích prvků (svst.cz).
Dalším zajímavým a velmi inovativním tématem jistě bude projekt fotovoltaických povrchů lamel stínicích prvků, který bude prezentovat Prof. Ing. Jan Tywoniak, CSc. z UCEEB.“ – říká Výkonná manažerka SPST, Ing. Štěpánka Lubinová, a dodává: „Ale pro seriózní zájemce o informace z našeho oboru budou jistě inspirativní i ostatní témata, která jsme pro ně připravili – tím mám na mysli jak prezentace dvou firem z našeho oboru – významných hráčů na trhu, tak i výsledky práce našeho svazu za poslední měsíce.“

Výkonná manažerka SPST, Ing. Štěpánka Lubinová


Účast na konferenci je bezplatná, zájemcům poskytujeme volnou vstupenku na veletrh, kterou je možno stáhnout na tomto linku: FOR ARCH/SPST.
Konference je zařazena do projektu Celoživotního vzdělávání ČKAIT. Vzdělávací program je hodnocen 1 kreditním bodem.

Další informace jsou k dispozici na webu SPST, kde je také možno se na konferenci přihlásit: Aktuality/konference.

Těšíme se na setkání na naší konferenci!


Svaz podnikatelů ve stínicí technice (SPST) je nezávislé uskupení firem, zabývajících se stínicí technikou, jehož hlavními cíli jsou hájení zájmů oboru stínění, komunikace s odbornou i laickou veřejností o přínosech stínicích prvků, rozvoj oboru prostřednictvím odborných projektů a studií, spolupráce se školami z oboru stavebnictví a zvyšování profesionality na trhu stínicí techniky.

Svaz vzniknul v roce 2009, tehdy jako Sdružení výrobců stínicí techniky a jejích částí (SVST) a ve Svaz podnikatelů ve stínicí technice se transformoval v roce 2018.

Od roku 2019 je SPST členem celoevropského sdružení stínicí techniky ES-SO (www.es-co.com).