„Koupelna patří u nás v domě mezi nejvytíženější místnosti. V naší rodině jsou čtyři děti a tři vnuci a samozřejmě my dospělí. Když se zde všichni sejdeme, nároky na hygienu jsou velké. Tomu odpovídal i stav naší koupelny, která byla sice udržovaná, ale již ani zdaleka neodpovídala dnešním standardům.“

Dobrá zkušenost z realizace koupelny přivedla Marii do koupelnového studia Elements znovu


Jaký postup jste zvolila při plánování rekonstrukce koupelny?

„O budoucím vzhledu naší koupelny jsem měla velmi přesnou představu. Půdorys koupelny není nijak velký. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem zde volila co nejsvětlejší obklad stěn. Do koupelny jsem chtěla také umístit závěsnou toaletu, která v původní koupelně chyběla. Můj muž vyznává spíše koupel ve vaně, já se naopak ráda sprchuji. Nakonec v návrhu koupelny zvítězila vana, a to mimo jiné také z důvodu, že v rámci rekonstrukce 1. NP je v domě plánována druhá zbrusu nová koupelna se sprchovým koutem.“

Dobrá zkušenost z realizace koupelny přivedla Marii do koupelnového studia Elements znovu


Pomáhal vám někdo s výběrem koupelnového vybavení?

„Ano. Od pracovníků montážní firmy, která nám zajišťovala výměnu odpadů a rozvodů vody jsem se dozvěděla o službách koupelnového studia Elements. Telefonicky jsem si dohodla schůzku s pracovnicí tohoto studia, která mi velmi pomohla najít v nepřeberném množství produktů přesně ty, které odpovídaly mým představám. Líbila se mi kupříkladu hranatá vanová baterie, kterou jsme doplnili stojánkovou umyvadlovou baterií také hranatých tvarů,“ vysvětluje paní Marie a dodává: „A když mi paní ze studia ještě ukázala chromovaný koupelnový radiátor s hranatými trubkami a integrovanými praktickými věšáky, asi si dokážete představit, jak to dopadlo,“ říká se širokým úsměvem na tváři paní Marie.

Dobrá zkušenost z realizace koupelny přivedla Marii do koupelnového studia Elements znovu


Naplnila nová koupelna vaše očekávání?

„Bezezbytku naplnila. Již po dokončení kompletace koupelny jsem cítila, že se dílo povedlo a měla jsem z něj velkou radost. Víte, dnes, a zejména v koupelnovém studiu Elements, jsou zcela jiné materiály a vybavení koupelen, než tomu bylo ještě před dvaceti či deseti lety. Skutečně vás nadchnou krásné velkoformátové obklady a dlažby, umyvadla a baterie rozmanitých tvarů, podsvícená zrcadla a skutečně řada promyšlených, designově nápaditě zpracovaných doplňků do koupelny. Jeden z nich – držák dávkovače mýdla, kartáčků na zuby a skleniček jsem si i přes jeho vyšší cenu dopřála i já. Nyní mi svou praktičností a ušlechtilým vzhledem dělá při mém pobytu v koupelně každodenní radost.

Dobrá zkušenost z realizace koupelny přivedla Marii do koupelnového studia Elements znovu


Doporučila byste služby koupelnového studia Elements i jiným zájemcům o novou koupelnu?

Určitě doporučila. I já jsem se zde nyní po velmi dobrých předchozích zkušenostech vrátila a vybrala zde obklady a dlažby pro naši nově budovanou koupelnu v prvním nadzemním podlaží. Také nyní jsem ocenila profesionální přístup pracovníků studia a skutečně široký sortiment koupelnového vybavení, které plně odpovídá požadavkům na funkci a vzhled koupelny ve 21. století.

Děkujeme za rozhovor
Ivo Románek