Řada čteček 4G, a tedy i model V-Station 4G, nabízí výrazně zvýšenou kapacitu paměti otisků, výběr z hned 3 typů snímačů otisků, vestavěné ethernetové rozhraní (volitelně i WiFi), možnost napájení PoE - Power over Ethernet, volitelnou vestavěnou čtečku pro víceprvkovou autentizaci, barevný LCD pro komplexní autonomní správu čtečky, a v neposlední řadě i zcela nový program pro správu otisků a jednotek SecureAdmin.

Snímače
Jednotka V-Station 4G může být osazena snímačem buď optickým, kapacitním TCS1 nebo kapacitním TCS2 (užší provedení oproti TCS1). Lze tak vybrat senzor nejvíce vyhovující požadavkům konkrétní instalace. Všechna provedení mají rozlišení 500 dpi. Snímač je navíc jednoduše vyměnitelný, takže případný servis v instalaci vyžadující výměnu snímače může být proveden snadno a rychle bez nutnosti odeslání čtečky dodavateli.

Paměť, režimy
Provedení V-Station 4G Base umožňuje používat buď jen samotný otisk (identifi kační režim 1 : N), nebo jej kombinovat s PIN zadávaným na vestavěné klávesnici (verifikační režim 1 : 1). Provedení s vestavěnou čtečkou karet HID V-Station 4G Prox pak k těmto dvěma režimům ještě přidává třetí - karta + otisk (opět verifi kace 1 : 1). Třetí verze V-Station 4G iClass, resp. V-Station 4G Mifare/DESFire, potom kombinuje použití bezkontaktních smart karet (iClass nebo Mifare/DESFire) s otiskem - vzor otisku si uživatel nosí s sebou na kartě, a ten je čtečkou před ověřením z paměti karty vyčten; kapacita otisků je zde prakticky neomezená. V identifikačním režimu 1 : N nabízí jednotka kapacitu 10 000 uložených otisků. Na přání lze dodat dokonce i rozšířenou verzi, která v tomto režimu umožňuje ukládat až 50 000 otisků. Ve verifi kačním režimu 1 : 1 s využitím karty nebo PIN je standardní kapacita paměti otisků 100 000 záznamů. Tyto hodnoty posouvají V-Station 4G do pozice jedné z nejvýkonnějších biometrických jednotek na světovém trhu.

Nastavení, správa, indikace režimů
V-Station 4G nabízí uživateli maximální variabilitu i pohodlí při nastavování a spravování jednotky. Vedle správy z programu SecureAdmin na PC je totiž možné jednotku plnohodnotně ovládat i z vestavěné klávesnice pomocí barevného LCD. Veškeré nastavení, režimy, registrace nových otisků, mazání starých nebo prohlížení logu událostí je tak možné provádět i zcela autonomně, bez použití PC. Obrázky, loga, navigační obrazovky, zvukové soubory apod. je možné do jednotky nahrávat, a přizpůsobit tak její chování vlastním požadavkům.

Komunikace, výstup
Pro komunikaci s PC je jednotka V-Station 4G vybavena hned 4 typy rozhraní: USB, RS-232, RS-485 (pro zasíťování více jednotek na společnou sběrnici) a ethernet. Ethernetové rozhraní umožňuje napájení PoE (Power over Ethernet), takže není ani nezbytné pro V-Station 4G zajišťovat samostatný napájecí zdroj. Na přání lze dodat i jednotku s bezdrátovým rozhraním (WiFi). Výstupem vyhodnocení otisku je ID číslo karty nebo uloženého otisku posílané přes rozhraní Wiegand. V-Station 4G tak můžete připojit jako běžnou čtečku k libovolnému přístupovému kontroléru, který podporuje rozhraní Wiegand.

Nová řada nicméně dovoluje nasazení V-Station 4G i jako autonomního přístupového kontroléru, a sice díky vestavěnému relé pro ovládání zámku, vstupům pro dveřní kontakt i odchodové tlačítko a možnosti defi novat v konfi guraci jednotky např. i časové zóny. Pro realizaci přístupového místa tak nyní stačí jen V-Station 4G, napájecí zdroj a zámek. Optický snímač Kapacitní TCS1 Kapacitní TCS2 inzerce security


ADI Global Distribution
Havránkova 33
619 00 - BRNO
Tel.: +420 543 558 100
www.adiglobal.com/cz, obchod.cz@adiglobal.com