V současné době se uplatňuje stále úspěšněji, výrobcům prefabrikátů pomáhá šetřit náklady a usnadňuje jim práci,“ říká Ing. Jiří Javorský, jednatel společnosti ITES, spol. s r. o., která značku Schnell zastupuje na českém i slovenském stavebním trhu.

Na začátku letošního roku oslavila firma ITES 30. výročí od založení. Již od svého vzniku se zabývá prodejem a servisem strojů a zařízení pro zpracování betonu a betonářské oceli. Svým zákazníkům nabízí výrobky od nejuznávanějších firem ve svém oboru na světě, jako např. ­HawkeyePedershaab, Kraft Curing Systems, BFS, ­myWood nebo již zmíněné ­společnosti Schnell, která je vlajkovou lodí v produktovém portfoliu firmy. Součástí její nabídky jsou také použité, kvalitně repasované stroje. Odborníci ze společnosti ITES zajišťují mj. poradenskou činnost, špičkový prodejní a poprodejní servis i dodávky náhradních dílů.

Montážní stroj Schnell IDEA usnadňuje prefám práci a šetří jejich náklady


Charakteristika montážního stroje Schnell IDEA

Patentovaný montážní stroj IDEA přivařuje třmínky libovolného tvaru a velikosti na tři podélné pomocné dráty, a vyrábí tak koše, které slouží jako polotovary při výrobě prefabrikovaných nosníků. Práce se strojem je velmi jednoduchá a efektivní. Obsluha třmínky vyrobené na třmínkovačce ručně vkládá do sady svařovacích kleští, pomocí kterých je stroj v libovolném místě po obvodu třmínku přivaří k pomocným drátům. Po přivaření třmínku se koš automaticky posune o libovolně nastavitelný krok tak, aby obsluha mohla vložit další třmínek. K hotovému polotovaru se už jen přivážou nosné pruty, přičemž je stačí připevnit ke každému pátému nebo šestému třmínku.

Montážní stroj Schnell IDEA usnadňuje prefám práci a šetří jejich náklady


Stroj IDEA přináší výrobcům prefabrikátů mnoho výhod:
-  úspora až 60 % nákladů na montáž;
-  velmi výrazné zvýšení výkonu;
-  maximální flexibilita;
-  v porovnání s tradičním způsobem výroby jsou nosníky vyrobené na stroji IDEA mnohem přesnější.
„Důkazem mimořádného přínosu stroje IDEA jsou vynikající reference od našich spokojených obchodních partnerů, kteří stroj IDEA už léta provozují, ale také neutuchající zájem z řad poten­ciálních zákazníků,“ dodává Ing. Jiří Javorský.