Můžete nám přiblížit vaší společnost?

Společnost Fulgur byla založena v Brně roku 1994 a od svého založení se zabývá výrobou a distribucí svítidel s širokým využitím na českém a slovenském trhu. Máme výhradní zastoupení firem OPPLE, IVERLUX a TRQ.

Jaké druhy svítidel najdeme ve vaší nabídce?

Nabídka je velmi široká a měla by uspokojit většinu potřeb. Patří sem svítidla interiérová, průmyslová v krytí IP 53 a IP 65, kancelářská, výbojková, máme širokou nabídku svítidel nouzových, senzorových, zářivkové zdroje OPPLE a pohybové senzory. Interiérová svítidla se vyznačují moderním jednoduchým designem, snadnou montáží a vysokou spolehlivostí. Dodávaná svítidla jsou v ucelených designových a velikostních kompletech kruhových, čtvercových a podélných tvarů, čímž se v interiéru daří sladit jejich použití. Firma FULGUR se dále zabývá výrobou vlastních svítidel s kovovými ručně taženými monturami, které vynikají jedinečností tzv. inverzních tvarů, což se velmi těžko řeší strojně. Tato svítidla jsou zhotovena v bílé, mosazi anebo v chromu a stínítko je sklo - triplex opál mat.

Nabízíte zákazníkům nějaké další služby?

Ano, nabízíme celou řadu služeb, kterých naši zákazníci hojně využívají. Za zmínku stojí určitě bezplatný světelný výpočet nejen pro projektanty, montáž nouzových modulů do zákazníkem vybraných svítidel, dodávka náhradních akumulátorů do nouzových svítidel a pozáruční servis. Další velkou výhodou jsou rychlé dodávky našeho zboží do 24 hodin. Kromě výše uvedených služeb nabízíme individuální a osobní přístup všech našich zaměstnanců tak, aby byl naplněn náš cíl, kterým je spokojený zákazník. Vše ostatní už je maličkost.

Jak se vás dotklo zrušení ne­úsporných 100 wattových žárovek?

Jelikož máme v nabídce úsporné světelné zdroje, tzv. úsporky, v širokém rozsahu tvarů, velikostí, teploty světla a výkonů, tak se nás toto opatření nedotklo. Spíše naopak jsme ho přivítali kladně, protože např. ve svítidlech FULGUR-­OPPLE jsou používány moderní velmi úsporné T5 zářivky, které se vyznačují vysokou svítivostí. Zářivky vyzařují světlo vždy ve třech pásmech současně, takže zajišťují opravdu kvalitní nasvícení s vynikajícím vykreslením kontur a barev. Novinkou je také možnost použití stmívatelné elektroniky ve vybraných svítidlech, čímž se dá v místnosti zajistit nastavitelná světelná pohoda. Díky tomu, že tato svítidla mají vysokou svítivost, jich stačí na dobré osvětlení méně, což může být i veliká finanční úspora. Další novinkou je osazování našich svítidel pohybovými senzory, čímž odpadají vypínače a zapomenutá rozsvícená světla. V rámci umístění na chodbách a schodištích jde i o nemalou energetickou úsporu, nerozsvěcuje se celá chodba, ale jen ta část, kde dojde k pohybu.

Děkujeme za rozhovor
a vřelé přije
Michal Zmrzlík


Fulgur, spol. s r. o.
Svitavská 39, 614 00 Brno
tel.: +420 545 197 213, fax: +420 545 197 211, GSM brána: +420 606 722 799
e-mail: fulgur@fulgur.cz, www.fulgur.cz